Közelgő programok

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
KÖNYVBEMUTATÓ- Egyházi Gábor: A titánok titka

KÖNYVBEMUTATÓ- Egyházi Gábor: A titánok titka

dec 9, 6:00du.

KÖNYVBEMUTATÓ
IDŐPONT: 2023. december 09., szombat, 18 óra
Helyszín: Magvető Café
A szerzővel Nagy Zoltán beszélget.

A könyv megrendelhető itt: bit.ly/3P7bkJa

Ha a kezedbe veszed ezt a könyvet, akkor valószínű, hogy valamiféle mozgásszervi fájdalommal élsz, és szeretnél megoldást találni a problémádra. Több mint két évtized rehabilitációs munkája során rájöttem egy roppant egyszerű igazságra: A FÁJDALOM EGYSZER ELMÚLIK! Szeretném megmutatni neked, hogyan érheted ezt el.

Akkor fájnak az alkatrészeid, ha a testedben valamilyen egyensúlyhiány van. Állítsd vissza az egyensúlyt, és már ki is kezelted a problémát! Egy mondatban összefoglalva ennyi a gyógyulási folyamat. Azért persze nem ennyire egyszerű a dolog, kőkeményen melóznod is kell érte…
A krónikus fájdalmat többféle módon próbálják a szakemberek megszüntetni, de a siker érdekében a saját kezedbe kell venned a sorsod irányítását, hiszen te vagy a felelős a saját egészségedért. A te tested van most a fókuszban. Tudatosan gyakorolj, kormányozd az életedet, gyógyulj! A mozgás mindig gyógyít. A könyvemben igyekeztem arra törekedni, hogy mire a végére érsz, a saját magad szakértője lehess, nálad jobban ugyanis senki nem ismeri a testedet. Találsz a fejezetekben anatómiai ismereteket, de épp csak annyit, amennyi a gyakorlatok megértéséhez és megtanulásához szükséges lehet, és felvilágosít az ok- okozati összefüggésekről. A fájdalom forrását kell azonosítanod, nem a helyét. Nem mindig ott lapul az ördög, ahol a szarvával beléd szúr, és pokoli kínokat idéz elő. Bíznod kell magadban annyira, hogy a tudatosan gyakorolt technikákat a mindennapi életed részévé tudd tenni.
Teljesen mindegy, hogy profi esetleg amatőr sportoló vagy. Hogy zsenge huszonéveidet taposod, vagy az idősebb korosztályhoz tartozol. Még az se baj, ha utálsz mozogni. Egy dolgot kell végiggondolnod: hogy mennyire ragaszkodsz a mostani ramaty állapotodhoz. Jól érzed így magad a testedben? Ha a válaszod nem, akkor mozdulj meg a cél érdekében, és ígérem, javulni fog a helyzet. Ez a könyv segít kinyomozni a fájdalom okait, és a gyakorlatok segítségével irányt mutat a gyógyuláshoz vezető úton.

Egyházi Gábor gyógymasszőr, sportoktató, a Titan Kettlebell Budapest alapítója, rehabilitációs szakember. Több mint két évtizede foglalkozik az emberi test mozgásszervi problémáinak kezelésével és sportoktatással foglalkozó szakemberek képzésével. Ő az, aki gyógyszer helyett kettlebellel gyógyít.
... BővebbenKevesebbet

53 érdeklődik  ·  43 ott lesz
Táguló világom - könyvbemutató

Táguló világom - könyvbemutató

dec 12, 6:00du.

Magvető CaféDohány u. 13Budapest,1074 Térkép

MEGHÍVÓ

Szeretettel várunk a Magvető Café-ban 2023. december 12.-én 18:00 órától tartandó ingyenes eseményünkre, ahol lehetőség lesz kötetlenül beszélgetni a Táguló világom című könyvünk szerzőjével, Szecsődi Tamás Leóval és a mesekönyv illusztrátorával, Gyetkó Krisztinával.

***
Szecsődi Tamás Leó meséi nem kevesebbre vállalkoznak, mint hogy egyfajta útmutatót, iránytűt, segítséget adjanak a családoknak és pedagógusoknak egyaránt, olyan beszélgetésekhez, amik nehezebb témákhoz is kapaszkodót nyújthatnak, amik foglalkoztatják a gyerekeket. A könyvben található történetek segítenek abban, hogy az útkeresés közben megálljunk egy kicsit és együtt csodálkozzunk rá a világ és magunk sokszínűségére.

Helyszín: Magvető Café (1074 Budapest, Dohány u. 13.)

Időpont: 2023. december 12. 18:00- tól

A rendezvény Ingyenes.
... BővebbenKevesebbet

53 érdeklődik  ·  8 ott lesz
VII. Kortárs Kínai Könyvklub - LIU ZHENYUN

VII. Kortárs Kínai Könyvklub - LIU ZHENYUN

dec 14, 6:00du.

Magvető Café

IRODALOM · TÁRSADALOM · SZATÍRA

LIU ZHENYUN
刘震云

Behálózott élet · Nem vagyok én Aranylótusz · Linék hétköznapjai
《吃瓜时代的儿女们》·《我不是潘金莲》·《一地鸡毛》

A kortárs kínai széppróza egyik legeredetibb és leghumorosabb szerzőjének a napokban megjelenő regényét – Behálózott élet – hozzuk el egyenesen a nyomdából, valamint magyarul is olvasható írásain keresztül beszélgetünk a mai Kína társadalmi kérdéseiről, a szerző egyedi hangjáról.

Meghívott vendégek:
· BALÁZS ÉVA a Geopen Kiadó főszerkesztője
· DR. GULYÁS ANETT sinológus, szociológus, a PPKE BTK Kínai Tanszékének adjunktusa, a KNK budapesti Turisztikai Képviseleti Irodájának a munkatársa

A könyvklub háziasszonya:
· ZOMBORY KLÁRA sinológus, műfordító

Dátum: 2023. december 14. (csütörtök) 18 óra
Helyszín: MAGVETŐ Café (Budapest, VII. kerület, Dohány u. 13.)

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

www.kinaiirodalom.hu

Az esemény a Budapesti Kínai Kulturális Központ társszervezésében, a Kínai Írószövetség és a Geopen Kiadó támogatásával valósul meg.

***

A részvétel díjtalan és nincs regisztrációhoz kötve, de a kinaiirodalom@gmail.com e-mail címen regisztrálók között 10 db Liu Zhenyun: Behálózott élet (fordította: Zombory Klára, szerkesztette: Balázs Éva, borító: Váradi Gábor, Geopen Kiadó, 2023) c. könyvet sorsolunk ki.

***

A könyvklubon való részvételével egyben hozzájárul, hogy a rendezvényről készülő hang-, kép- és videófelvételeken szerepeljen.
... BővebbenKevesebbet

228 érdeklődik  ·  29 ott lesz
További események

Korábbi programok

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Europe Talks: Robert Menasse

Europe Talks: Robert Menasse

dec 7, 6:00du.

Magvető Café

Ezzel a beszélgetéssel veszi kezdetét a Goethe-Institut és az Osztrák Kulturális Fórum közös szervezésében a “Beszélgetések Európáról” sorozat, mely a 2024-ben esedékes, Magyarország 20 éves európai uniós tagsága apropóján, különböző meghívottakkal valósul meg.

A beszélgetést (német és magyar szinkrontolmácsolással) „A Főváros“ magyar fordítója, Győri László vezeti.

További információ a következő címen érhető el: www.bmeia.gv.at/hu/esemeny/seite?tx_news_pi1%5Bnews%5D=42847&cHash=d6b97bbb2fa5cf604033ccafc85621ef

---------------------------------------------------------------------------

Das Goethe-Institut und Österreichisches Kulturforum Budapest starten mit diesem Gespräch eine Reihe mit dem Titel „Gespräche über Europa“ im Vorfeld des Jubiläums 20-Jahre EU-Mitgliedschaft Ungarns 2024 mit verschiedensten Persönlichkeiten.

Das Gespräch (deutsch/ungarisch mit Simultanübersetzung) führt der Übersetzer von „Die Hauptstadt“ ins Ungarische, László Győri.

Mehr Informationen gibt es auf: www.bmeia.gv.at/kf-budapest/veranstaltungen/detail/seite?tx_news_pi1%5Bnews%5D=42847&cHash=d6b97b...
... BővebbenKevesebbet

38 érdeklődik  ·  10 ott lesz
Kell még valamit mondanom. Lendvai Ildikó közügyei – Könyvbemutató

Kell még valamit mondanom. Lendvai Ildikó közügyei – Könyvbemutató

dec 6, 5:00du.

Magvető Café

Várunk mindenkit szeretettel a 📚 Kell még valamit mondanom – Lendvai Ildikó közügyei 📚 című kötet bemutatójára!

Lendvai Ildikóval és Lakner Zoltánnal Benyó Rita beszélgetLakner Zoltán készített életútinterjút Lendvai Ildikóval; a beszélgetést magyarázó és elemző betétek egészítik ki, így jön létre a „hibrid életrajz” műfaja.

Ha egy politikusi visszaemlékezés történeti forrás, akkor ez a könyv a jelenkor, a félig vagy tán félig sem magunk mögött hagyott múlt egy története. Magyarország egy története. Sok története van Magyarországnak, de közülük biztosan ez az egyik.

Ez a könyv továbbá politikuséletrajz, egyben elbeszélt politikatörténet, mégis: a benne felmerülő élethelyzetek tapasztalatai alkalmazhatók a politikán kívül is. Akár úgy is lehet tehát olvasni, mint egy vezető pozíciókat betöltő nő pályarajzát, aki történetesen a politikában vállalt szerepet.„Mégiscsak meg kellene próbálni”

„Számomra a baloldaliság a társadalmi különbségeken való felháborodást jelenti, és azt a szándékot, hogy ezeken változtatni kell. (…) Tudom, hogy őrülten hangzik, de ha újrakezdeném, most, az országnak ebben az állapotában is politikusnak állnék, mert mégiscsak meg kellene próbálni.”

„Mi vagy te, világfelelős?”

„Minden egyes évvel elmélyülnek a társadalmi egyenlőtlenségek és a felkorbácsolt félelmek. Aki nem ezeket a folyamatokat akarja megállítani, az maga is felelős értük.”

„Benne lenni a történetben”

„A politikusi szerepet illetően az motivált, hogy benne lehessek a történetben. Miután azonban nem akartam semminek sem a vezére lenni és a miniszteri stallum sem vonzott, 2002-ben a frakcióvezetés kínálta a legjobb lehetőséget, hogy miként lehetek benne ebben a számomra fontos történetben.”Bővebben: napvilagkiado.eu/termek/kell-meg-valamit-mondanom/
... BővebbenKevesebbet

52 érdeklődik  ·  21 ott lesz
Fordította: Morcsányi Géza

Fordította: Morcsányi Géza

nov 29, 6:00du.

Magvető Café

A. P. Csehov Jonics című elbeszélését felolvassa: Balog Judit
Zongorán közreműködik: Radnóti Róza

Az est kb. 70 perces.
A belépés ingyenes.

191 érdeklődik  ·  23 ott lesz
Erzsébetváros a Budapest Nagyregény lapjain

Erzsébetváros a Budapest Nagyregény lapjain

nov 28, 5:00du.

Magvető Café

📖 A főváros egyesítése 150. évfordulójának alkalmából jelent meg a Budapest Nagyregény, amelyben 23 kortárs szerző művét olvashatjuk egy-egy kerületről. Ennek apropóján a Mindenki Erzsébetvárosa kerekasztal-beszélgetést szervez, amelynek keretében Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere a Nagyregényről, a könyv erzsébetvárosi fejezetéről, illetve a kerület Budapest kultúrájában betöltött szerepéről beszélget Kemény Zsófival, az erzsébetvárosi rész szerzőjével, Nyáry Krisztián íróval, a Budapest 150 Tanácsadó Testületének elnökével, valamint Török András művelődéstörténésszel.

📃 A program elején Kemény Zsófi olvas fel egy részletet a VII. kerületi fejezetből.

📅 Az esemény időpontja és helyszíne:

• 2023. november 28., kedd 17:00 óra
• Magvető Café, 1074 Budapest, Dohány utca 13.

✍️ Kérjük, regisztráljon az eseményre az alábbi űrlapon!
forms.office.com/e/13fdeVXFfx

ℹ️ További részletek a Budapest Nagyregényről a kezdeményezés weboldalán érhetőek el: bpnagyregeny.hu/

(Borítóképen feltüntetett portrék forrása: Kemény Zsófi - Hajas Orsolya, Nyáry Krisztián - Tombor Zoltán, Török András - saját)
... BővebbenKevesebbet

167 érdeklődik  ·  32 ott lesz
Spottywaters Entertainment introducing: Project333

Spottywaters Entertainment introducing: Project333

nov 25, 7:00du.

Magvető CaféDohány u. 13Budapest,1074 Térkép

Mákó Rozi - zongora, szintetizátorok; Roskó Gábor - szaxofon; Héjja János - gitár; Tarnay Timon - trombita, ütőhangszerek; Tarnay Károly - basszusgitár

Avantgard Jazz Improvizációk 2 részben

web: www.project333.hu
bandcamp: project333.bandcamp.com

A project 333 zenekar improvizált kamarazenét játszik.
Ami inspirál, az a szabadság, a koncentrált figyelem, a csend. Nincs stílus,csak hangok, nincsenek klisék, csak jelenlét. A hangszerek a szabad improvizációs műfajok felől érkeznek, a zene inkább a kortárs kamarazene felé tart.
... BővebbenKevesebbet

36 érdeklődik  ·  9 ott lesz
FREUD CAFÉ: NEGATÍV MÍTOSZOK NYOMÁBAN

FREUD CAFÉ: NEGATÍV MÍTOSZOK NYOMÁBAN

nov 24, 6:00du. - nov 24, 7:30du.

Magvető CaféDohány u. 13Budapest,1074 Térkép

FREUD CAFÉ: NEGATÍV MÍTOSZOK NYOMÁBAN – avagy: Miért alkotunk konteókat, családi átkokat, és hogyan hatnak ezek ránk?
2023. november 24, péntek, 18.00 – 19.30
Szajcz Ágnes, klinikai szakpszichológus, kiképző pszichoanalitikus pszichoterapeutaélő, személyes részvételű esemény, (online is követhető)
A Magyar Pszichoanalitikus Egyesület által szervezett következő Freud Café fókuszában a negatív mítoszok, családi hiedelmek, társadalmi előítéletek, összeesküvés elméletek témája
áll.
Az előadásban olyan hétköznapi mítoszokról lesz szó, melyek ártalmas, negatív hatással bírnak, mint például a családi átkok, jóslatok (Mazzacane), vagy a társadalmi előítéletek és
konteók. Azt gondolhatnánk, ez a gondolkodásmód csak bizonyos emberek sajátja, ám valójában mindannyian gyártunk ilyesfajta hiedelmeket, sőt transzgenerációsan nemzedékről-nemzedékre tovább is örökíthetjük ezeket. Amikor eláraszt bennünket az ismeretlentől való félelem vagy mélységes fenyegetettség, például a Covid, a háború, a gazdasági válság, vagy a klímaváltozás miatt, nem tudunk különbséget tenni, mi igaz, mi hamis - vagy épp hazugság.

Lelki túlélésünkhöz szükségünk van az élményeinket megmagyarázó narratívákra, ok-okozati összefüggésekre, az érzéseinket megszemélyesítő szereplőkre, így ezek megteremtése
érdekében hiedelmeket, mítoszokat alkotunk. Élményeink “megemésztése” (Bion), jelentésük megtalálása nem könnyű feladat. Ha kibírhatóak a bizonytalanság és a nem-tudás feszítő érzései, akkor van esély a mélyebb és árnyaltabb megértésre - ez a gondolkodás fejlődésének pozitív iránya. A másik út a negatív irány, ami leegyszerűsítést és konkretizálást jelent, melyben a tudás birtoklásának érzése több-kevesebb magabiztossággal, a biztonságérzet erősödésével, megértettség élménnyel kecsegtet; figyelmen kívül hagyva az ellentmondásokat, tényeket, sőt azt, hogy ez önmagunkra ill. másokra nézve ártalmas lehet.

Így nemcsak a pozitív, hanem a negatív mítoszok is egyfajta jelentést adnak a megnevezhetetlen rettegésnek, függetlenül valóságtartalmuktól. A mítoszok kollektív alkotások, társadalmi és családi szinten egyaránt képződnek létrejönnek, ezekkel találkozunk
pszichoanalitikus munkánk során is. A pozitív családi mítoszok erőforrást nyújtanak a nehéz időkben, például „együtt mindent túlélünk”; míg a negatívak rombolóak, például „el vagyunk
átkozva”, „életképtelenek vagyunk”. A rendelkezésre álló másfél órában a negatív mítoszok természetrajzának megértéséről lesz szó. Az előadó példákon keresztül mutatja be a negatív családi mítoszok tudatos és tudattalan folyamatait és beszél majd arról, miért ragaszkodunk ezekhez ennyire. A program utolsó részében a közönséggel közösen gondolkodunk mindezekről a kérdésekről.

Az online jegyet váltó nézőink számára a csatlakozáshoz szükséges link és jelszó az előadás napján, röviddel a program kezdete előtt kerül kiküldésre a vásárláskor megadott email címre.
(A kísérőfotó forrása az Internet, jogdíjmenetes platform: Fortepan/Flanek-Falvay-Kováts)
... BővebbenKevesebbet

283 érdeklődik  ·  38 ott lesz
HCEMM Science Café

HCEMM Science Café

nov 22, 6:00du.

Magvető Café

Kedves tudomány iránt érdeklődők!

A korábbi sikerre való tekintettel folytatjuk Science Café rendezvénysorozatunkat. A következő HCEMM Science Café November 22-én 18:00 és 20:00 óra között kerül megrendezésre, ezúttal Budapesten, a Magvető Caféban.

Ezúttal négy rövid előadást hallhattok majd változatos témákban, a daganatok elleni küzdelemtől kezdve egészen addig, hogyan programozhatjuk újra a sejteket, hogy bőrsejt helyett agysejtként viselkedjenek.

Szeretettel várunk mindenkit, akit érdekel, mit tartogat a jövő orvostudománya! Kövessetek; hamarosan további részletekkel jelentkezünk!

A Science Cafén való részvétel ingyenes.
... BővebbenKevesebbet

722 érdeklődik  ·  68 ott lesz
KÖNYVBEMUTATÓ- Lakatos Péter: Kortalanul esszencia

KÖNYVBEMUTATÓ- Lakatos Péter: Kortalanul esszencia

nov 17, 6:00du.

Magvető Café

KÖNYVBEMUTATÓ
IDŐPONT: 2023. november 17., péntek, 18 óra
Helyszín: Magvető Café
A szerzővel Nagy Zoltán beszélget.

A könyv megrendelhető itt: bit.ly/3PO3kyR

Az újévi fogadalomként, januárban megkezdett életmódváltások lendülete a statisztikák szerint február közepére megtörik, mert addigra majd 80 százalék feladja a céljait. Ha a fogyókúra olyan egyszerű elméletben, miért olyan nehéz a megvalósítása a gyakorlatban? Szimplán csak az akaraterő hiányzik? Mi van akkor, ha léteznek olyan tényezők, amelyek szinte lehetetlenné teszik, hogy többet mozogjunk és kevesebbet együnk - ahogyan a szakemberek tanácsolják? Hogyan küzdjük le ezeket a tényezőket? És mit tegyünk akkor, ha a cél nem egyszerűen a vonzóbb külső elérése, hanem a teljesítményünk fokozása és az egészségünk visszaszerzése is a terveink között szerepel?
LAKATOS PÉTER harminc éve nyitotta meg edzőtermét, azóta tanított olimpiai aranyérmest és nagymamát, kommandóst és hobbiból sportolót, valamint kinevelt majd 3500 edzőt tíz országban. Új könyvében a rendkívül népszerű Kortalanul Prémium Életminőség Program tapasztatait osztja meg az olvasókkal, amely program révén kollégáival együtt sok ezer életmódváltónak segített sikeresen.

LAKATOS PÉTER StrongFirst Master-oktató, Carlson Gracie Jiu Jitsu fekete öves gyakorló. Harminc éve oktat fitnesszel, légzéssel és mozgással kapcsolatos szakmai programok keretében itthon és külföldön egyaránt. A Ground Force Method megalkotója, krav maga fekete öves instruktor. Legutóbbi könyve az Életmentő izom, amely bestseller volt a megjelenése évében.
... BővebbenKevesebbet

47 érdeklődik  ·  12 ott lesz
A zene éjszakája 2023

A zene éjszakája 2023

nov 16, 6:00du.

Budapest

Itt az év legnagyobb bulija! 🎉😎🎶

🔴 November 16-án immár hetedik alkalommal telnek meg klasszikus zenével Budapest felkapott kávézói, pubjai. A rendezvény idén a 150 éves Budapest születésnapját ünnepli.

🟣 A fellépők köre A zene éjszakája történetében először nemzetközivé válik. A BFZ művészei mellett ezúttal hangszerükkel érkeznek kedvenc helyeikre a Zeneakadémia nemzetközi hallgatói, és a partnerországok követségei által szervezett fiatal külföldi művészek is.

🔵 A zene éjszakájának ingyenes minikoncertjei a Duna mindkét oldalán várják a zeneimádókat az ősz legkötetlenebb komolyzenei eseményén. Tucatnyi helyszínre költözik majd be a zene, nemcsak a belvárosban, hanem külsőbb kerületekben is.

🟡 A fesztelen hangulatú minihangversenyek késő délután kezdődnek és egyes helyszíneken akár éjfélig tartanak. A részvétel mindenütt ingyenes, de ahol lehet, érdemes mihamarabb asztalt foglalni, mert a helyek hamar elfogynak.

🟢 Helyszínek:
🎶Három Holló (Budapest, Piarista köz 1, 1052)
🎶Magvető Café (Budapest, Dohány u. 13, 1074)
🎶Lumen Kávézó (Budapest, Horánszky utca 5.)
🎶Béla Bár (Budapest, Bartók Béla út 23.)
🎶Szatyor Bár és Galéria (Budapest, Bartók Béla út 36.)
🎶KEG sörművház (Budapest, Budapest, Orlay utca 1,1114 )
🎶Púder Bárszínház (Budapest, Ráday u. 8, 1092)
🎶Babka (Budapest, Pozsonyi út 3., 1137)
🎶Mitzi – Kávé, Konyha, Bár (Budapest, Bartók Béla út 1, 1114)
🎶Herrich-Kiss villa, Tomory Lajos Múzeum (1181 Budapest, Margó Tivadar utca 116-118)
🎶Külvárosi Kávéház és Étterem (Budapest, István út 26., 1041)
🎶ISON kulturális központ (Budapest, Hársfa u. 25, 1074)
🎶Turbina Kulturális Központ (Budapest, Vajdahunyad u. 4., 1082)

🟣 Részletes programleírás és a koncertek műsora honlapunkra kattintva elérhető helyszínekre bontva: bfz.hu/hu/koncertek-es-jegyek/koncerttipusok-es-fesztivalok/a-zene-ejszakaja-csak-klasszikusan/

🟠A események szervezője a Budapest Brand és a Budapest 150 projekt, a Fesztiválzenekar ezúttal művészeti partnerként csatlakozik.
... BővebbenKevesebbet

2030 érdeklődik  ·  174 ott lesz
Budapest választ

Budapest választ

nov 15, 5:00du.

Magvető Café

🗳️ Bő fél év múlva Budapest ismét választ. Ezúttal kétszer is, hiszen most először az önkormányzati választás egybeesik az európai parlamenti választással. A választásokra készülve érdemes áttekinteni, hogy áll a pártok felkészülése ebben a speciális helyzetben. Az önkormányzati választásokhoz közeledve ugyancsak fontos elemezni, hogy milyen lenne a legjobb, igazságos választási rendszer a fővárosban. A Republikon Intézet választási konferenciáján ismertetjük a nyár végén készült Budapest-kutatásunk eredményeit is.

Az esemény időpontja és helyszíne:

📅 2023. november 15., szerda 17 óra
📍 Magvető Café, 1074 Budapest, Dohány utca 13.

A tervezett program:

🕒 17:00 – Köszöntő

• Horn Gábor, a Republikon Alapítvány elnöke

🕒17:05 Bevezető előadás

• Demszky Gábor, korábbi főpolgármester

🕒 17:15 – Prezentáció a Republikon Budapest-kutatásairól

• Ranschburg Zoltán, a Republikon Intézet vezető elemzője

🕒 17:30 – Elemzői kerekasztal-beszélgetés

• Böcskei Balázs, az Idea Intézet kutatási igazgatója

• László Róbert, a Political Capital választási szakértője

• Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője

• Virág Andrea, a Republikon Intézet stratégiai igazgatója

• Závecz Tibor, a Závecz Research alapítója, ügyvezetője

A kerekasztal-beszélgetést Király Dávid, a Republikon Intézet Budapest Műhelyének vezetője moderálja

📝 Regisztráció: forms.office.com/e/uEkkj0y4bm

==================================

🇪🇺 A Republikon működését 2018-23 között az Európai Unió „Europe for Citizens" programja támogatja
... BővebbenKevesebbet

134 érdeklődik  ·  24 ott lesz
G. István László: Villanó por / Könyvbemutató

G. István László: Villanó por / Könyvbemutató

nov 14, 5:00du.

G. István Lászlóval Turi Tímea beszélget.

G. István László verseskötetében a végső dolgok és a hétköznapi apróságok találkoznak magától értetődő természetességgel. Szürreális álomjelenetek és elegáns gondolatkísérletek kergetik egymást. A kötet különlegessége, hogy az afrikai és ausztrál-óceániai mondák varázslatos teremtéstörténetei is hangot kapnak, így lesz ennek a versvilágnak a horizontja beláthatatlanul tág és mégis összetéveszthetetlenül szuverén.

Online megrendelés: tinyurl.com/y3yaamem

#csakazemberolvas
... BővebbenKevesebbet

105 érdeklődik  ·  15 ott lesz
Kállay Eszter: Vérehulló fecskefű / Könyvbemutató

Kállay Eszter: Vérehulló fecskefű / Könyvbemutató

nov 7, 5:00du.

Magvető Café

Kállay Eszterrel Szegő János beszélget az új kötetről. Közreműködik a Varsányi SzIrének.

Kállay Eszter második kötetében a várandóssághoz és az anyasághoz kapcsolódó ellentmondásos elvárásokat és érzéseket járja körbe, az anyaságon keresztül pedig a nők társadalmi helyzetéről is beszél. A versek fókuszába kerül a gondoskodás ambivalens mivolta: egyrészt a szépsége, másrészt meg nem becsültsége és láthatatlansága. A kötet íve e láthatatlanságtól (bezárva lenni, otthon lenni) halad a láthatóság felé, és a verseken keresztül fokozatosan egyre jobban kirajzolódik az anya képe. Hallható lesz az anya nyelve. Az Vérehulló fecskefű versei felhívják a figyelmet a saját tér fontosságára, illetve az otthon terének kettősségére, ami egyszerre nélkülözhetetlen hely, ugyanakkor izolálhat, el is választhat a közösségtől. A szövegek lehetőséget adnak arra is, hogy az olvasó kapcsolódni tudjon a saját születéstörténetéhez.

Online megrendelés: tinyurl.com/yc8ebahx

#csakazemberolvas
... BővebbenKevesebbet

200 érdeklődik  ·  49 ott lesz
Underwater melodies - Project333 koncert a Magvető Café-ban

Underwater melodies - Project333 koncert a Magvető Café-ban

okt 28, 7:00du.

Magvető Café

Videó egy korábbi koncertünkről: www.youtube.com/watch?v=rDDfOWstzbA
web: www.project333.hu
bandcamp: project333.bandcamp.com
youtube: www.youtube.com/@project-sf7ed
A project 333 zenekar improvizált kamarazenét játszik.
Ami inspirál, az a szabadság, a koncentrált figyelem, a csend. Nincs stílus,csak hangok, nincsenek klisék, csak jelenlét. A hangszerek a szabad improvizációs műfajok felől érkeznek, a zene inkább a kortárs kamarazene felé tart.
Mákó Rozi - zongora, szintetizátorok
Barta Gyöngyi - cselló
Roskó Gábor - szaxofon
Héjja János - gitár
Szomora Gábor - ütőhangszerek -- igazoltan távol
Tarnay Timon - trombita, ütőhangszerek
Tarnay Károly - basszusgitár
... BővebbenKevesebbet

35 érdeklődik  ·  8 ott lesz
Családpolitikai irányzatok Közép-Kelet Európában // Family Policy Trends in Central-Eastern Europe

Családpolitikai irányzatok Közép-Kelet Európában // Family Policy Trends in Central-Eastern Europe

okt 17, 10:00de.

Magvető Café

====== Scroll down for English ======

👪 A Republikon Intézet – a Friedrich Naumann Alapítvány támogatásával – konferenciát szervez, amelynek célja a régió családpolitikai trendjeinek megismerése. Az elmúlt időszakban a családpolitika a populista politikai kampányok központi elemévé vált Közép-Kelet Európában. A politikusok igyekeznek a családok kizárólagos képviselőivé válni a politikai színtéren. Konferenciánk célja, hogy megismerkedjünk az eltérő családpolitikai irányzatokkal, és megválaszoljuk a kérdést: Milyen megoldásokat kínálhat a liberális családpolitika a fennálló demográfiai, szociális és gazdasági problémákra?

📅 Az esemény helyszíne és időpontja:

• Magvető Café, 1074 Budapest, Dohány utca 13.
• 2023. október 17., kedd, 10:00 – 13:30

Program:

🕞 10:00 | Megnyitó

• Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnöke
• Daniela Matousová, Friedrich Naumann Alapítvány projektmenedzsere

🕞 10:10 | Első panelbeszélgetés: Liberális családpolitikák Közép-Kelet Európában

• Radovan Durana, az INESS elemzője (SK)
• Milosz Hodun, a Nowoczesna szakértője (PL)
• Jana Paloncyová, a RILSA osztályvezetője (CZ)
• Szalma Ivett, MTA TK Lendület Reprodukciós Döntéseket Vizsgáló Kutatócsoport vezetője, tudományos főmunkatárs (HU)

🕞 11:45 | Második panelbeszélgetés: A magyar családpolitikai rendszer céljai, teljesítménye, irányzatok

• Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija
• Kramarics Szandra, szociálpolitikus
• Krémer Balázs, szociológus, szociálpolitológus, egyetemi docens, OR-ZSE

Moderátor: Schlanger Márton, a Republikon Intézet kutatója

ℹ️ Technikai információk:

🇭🇺 🇬🇧 A beszélgetés magyar és angol nyelven zajlik, szinkrontolmácsolást biztosítunk.

📝 A rendezvényes ingyenes, kérjük, regisztráljon az alábbi linken: forms.office.com/e/Eab6ct2KfT

===============================

👪 The Republikon Institute – supported by the Friedrich Naumann Foundation for Freedom – is organizing a conference about how we could articulate liberal values through family policy. In recent years, right-wing populists among Central-Europe wish to become the sole political actors who represent families in the political landscape. In our conference, we aim to demonstrate that liberals have an alternative to the chauvinistic alt-right family definitions and to the exclusionary family support system.

📅 Venue and date of the event:

• Magvető Café, 1074 Budapest, Dohány street 13.
• 17th October 2023., Tuesday, 10:00 – 13:30

Programme:

🕞 10:00 | Opening remarks

• Gábor Horn, Chairman of the Board of Trustees of the Republikon Foundation
• Daniela Matousová, Project Manager of the Friedrich Naumann Foundation

🕞 10:10 | First panel: Liberal Family Policies in Central-Eastern Europe

• Radovan Durana, Analyst, INESS (SK)
• Milosz Hodun, Expert, Nowoczesna (PL)
• Jana Paloncyová, Head of Department for Family Policy Issues, Research Institute for Labour and Social Affairs (CZ)
• Ivett Szalma, Senior Research Fellow of the Hungarian Academy of Sciences, Centre of Social Sciences, Head of Research Group on Reproductive Decisions

🕞 11:45 | Second Panel: Hungarian Family Polcy: Goals, Tools, Performance

• Slomó Köves, rabbi, Chief Rabbi of the Unified Hungarian Jewish Congregation
• Szandra Kramarics, social policy expert
• Balázs Krémer, Sociologist, socio-political scientist, associate professor, OR-ZSE

Moderator: Márton Schlanger, Researcher, Republikon Institute

ℹ️ Technical informations:

🇬🇧 🇭🇺 Working languages: English and Hungarian. Simultaneous translation will be provided for both sections.

📝 The event is free, please register here: forms.office.com/e/Eab6ct2KfT
... BővebbenKevesebbet

139 érdeklődik  ·  15 ott lesz
VI. Kortárs Kínai Könyvklub - Bolyongás a kortárs kínai irodalom birodalmában

VI. Kortárs Kínai Könyvklub - Bolyongás a kortárs kínai irodalom birodalmában

okt 12, 6:00du.

Magvető Café

BOLYONGÁS A KORTÁRS KÍNAI IRODALOM BIRODALMÁBAN,
AVAGY MIT OLVASNAK A FIATALOK?

A kortárs kínai irodalom „atyjától” a kísérletező széppróza legnagyobb alakjain át sikeres sci-fi és internetes írókig bezárólag magyarul már publikált vagy éppen kiadót kereső művekből válogattunk.

Akik a jobbnál jobb kortárs kínai szerzőket és írásaikat ajánlják:
· Kenéz Janka
· Megyeri Janka
· Pádár Zsófia
· Pavlicsek Patrik
· Szép Bálint
· Torma Laura

Akikről szó lesz:
· Er Gen 耳根
· Hao Jingfang 郝景芳
· Mo Yan 莫言
· Su Tong 苏童
· Wang Meng 王蒙

Aki az irodalmi kalandozást vezeti:
· Zombory Klára

Dátum: 2023. október 12. (csütörtök) 18 óra
Helyszín: MAGVETŐ Café (Budapest, VII. kerület, Dohány u. 13.)

A rendezvényen ingyenes a részvétel és nincs regisztrációhoz kötve, de ha részvételi szándékát írásban is megerősíti a kinaiirodalom@gmail.com e-mail címen, megnyerheti a 20 db könyvklub logóval ellátott vászontáska egyikét.

A könyvklubon való részvételével egyben hozzájárul, hogy a rendezvényről készülő hang-, kép- és videófelvételeken szerepeljen.

Társszervező:
· Budapesti Kínai Kulturális Központ

Támogató:
· Kínai Írószövetség

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

www.kinaiirodalom.hu
... BővebbenKevesebbet

317 érdeklődik  ·  44 ott lesz
Önkormányzatok helyzete a NER-ben

Önkormányzatok helyzete a NER-ben

okt 10, 5:00du.

Magvető Café

📍 Négy évvel ezelőtt októberben az ellenzék rég nem látott sikert ért el az önkormányzati választáson. Nem véletlen, hogy az Orbán-kormány hadat üzent a magyar önkormányzatiságnak és megfosztotta falvainkat, városainkat és különösen Budapestet jogaik, forrásaik és vagyonuk jelentős részétől. Bő fél év múlva mi, magyarok ismét az urnák elé járulunk, hogy megválasszuk településeink vezetőit. Az elmúlt évek önkormányzati tapasztalatairól, a válságos helyzetek túléléséről és a jövő évi önkormányzati választásra való felkészülésről beszélgetünk vendégeinkkel a Mindenki Erzsébetvárosa és a Republikon Intézet közös kerekasztal-beszélgetésén.

📅 Az esemény helyszíne és időpontja:

• Magvető Café, 1074 Budapest, Dohány utca 13.

• 2023. október 10., kedd 17 óra

👥 Felkért vendégek:

• Kiss Ambrus, Budapest általános főpolgármester-helyettese

• Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere

• Nyirati Klára, Baja polgármestere

• Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere

💬 Moderátor: Király Dávid, a Republikon Intézet Budapest Műhelyének vezetője

📝 Kérjük, regisztráljon az eseményre az alábbi linken! forms.office.com/e/0K55BNYY2a

==================================

🇪🇺 A Republikon működését 2018-23 között az Európai Unió „Europe for Citizens" programja támogatja.
... BővebbenKevesebbet

224 érdeklődik  ·  32 ott lesz
Modla Zsuzsanna: Pokoli főnökök │Könyvbemutató

Modla Zsuzsanna: Pokoli főnökök │Könyvbemutató

okt 4, 6:00du. - okt 4, 7:15du.

Magvető Café

A könyvről az íróval Batiz András beszélget

Néhány igazán szerencsés embertársunktól eltekintve valamennyien szenvedtünk már pokoli főnöktől. Vagy éppen mi vagyunk azok...
Modla Zsuzsanna kulturális antropológus könyve a rémes főnökről részben szórakoztatni szeretne. A különböző, főnöknek tökéletesen alkalmatlan karakterek alapjául valós élmények szolgálnak: a könyvhöz mintegy 50 interjút rögzített olyan munkavállalókkal, akik munkahelyi traumákat szenvedtek el. Iszonyatos és iszonyatosan vicces történetek ezekről az emberekről, akik hiszik, hogy vezetésre születtek. (Pedig nem.)
A könyv másrészt segíteni is igyekszik: nyolc szakértővel a legkülönbözőbb megközelítésekkel járja körül a rossz vezetés és munkahely világát - Orvos-Tóth Noémitől például megtudhatjuk, hogy családi mintáink mennyire határozzák meg karrierünket, Bánki György a munkahelyi nárcisztikusokról mesél, Steve Tadelis, a Berkeley közgazdász professzora pedig arról, miért lenne érdemes a ,,számok" helyett a fluktuációval is foglalkoznia egy-egy vállalatnak.
A könyv mélyen empatikus - a poklokat megjártakkal legalábbis - szellemes és okos írás, amely reméli, hogy cselekvésre is sarkall majd.

Regisztrálni a koch.andrea@lira.hu e-mail-címen lehet szeptember 19-e 13 óráig.

A kötet 20%-os kedvezménnyel a helyszínen megvásárolható.
... BővebbenKevesebbet

15 érdeklődik  ·  7 ott lesz
Risky Sound --- Project333 koncert

Risky Sound --- Project333 koncert

szept 30, 7:00du.

Magvető Café

Videó egy korábbi koncertünkről: www.youtube.com/watch?v=rDDfOWstzbA
web: www.project333.hu
bandcamp: project333.bandcamp.com
youtube: www.youtube.com/@project-sf7ed
A project 333 zenekar improvizált kamarazenét játszik.
Ami inspirál, az a szabadság, a koncentrált figyelem, a csend. Nincs stílus,csak hangok, nincsenek klisék, csak jelenlét. A hangszerek a szabad improvizációs műfajok felől érkeznek, a zene inkább a kortárs kamarazene felé tart.
Mákó Rozi - zongora, szintetizátorok
Barta Gyöngyi - cselló
Roskó Gábor - szaxofon
Héjja János - gitár
Szomora Gábor - ütőhangszerek -- igazoltan távol
Tarnay Timon - trombita, ütőhangszerek
Tarnay Károly - basszusgitár
... BővebbenKevesebbet

48 érdeklődik  ·  12 ott lesz
Romantika és fantasztikus irodalom

Romantika és fantasztikus irodalom

szept 29, 6:00du.

Magvető Café

Az orosz romantika metafizikája, erotikája és fantasztikuma

A program keretében a beszélgetés résztvevői azt a kérdést igyekeznek körbejárni, hogy milyen előzményei voltak a romantikában (mindenekelőtt az oroszban és a magyarban) a
fantasztikus irodalomnak, mennyiben hatott a romantikus művészet és gondolkodás a modern fantasztikus irodalom különféle műfajaira és megjelenési formáira. A meghívott előadók a beszélgetés során szemléletes prezentációk segítségével mutatják be a témára vonatkozó véleményüket.
A beszélgetés orosz nyelven, magyar nyelvű tolmácsolással zajlik.
Az est előadói:
Anna Eszparsza, történész, kulturológus, az orosz kultúrával kapcsolatos több nagy nemzetközi projekt irányítója és résztvevője, kiállítások és kulturális programok szervezője, az orosz kultúra jeles képviselőiről és jelenségeiről szóló dokumentumfilmek készítője.
Roman Kulikov, író, fotográfus, irodalmi ügynök. Könyvei a fantasztikus irodalom legkülönfélébb műfajaiban íródtak (többek között az általa kidolgozott „mixpunk” műfajában). Legnagyobb irodalmi sikere a S.T.A.L.K.E.R. című könyvsorozat.
A magyarországi Metropolis Media Group kiadó irodalmi szerkesztője.
Goretity József, irodalomtörténész, műfordító, az orosz irodalom (mindenekelőtt az „ezüstkor” és napjaink irodalmának) kutatója, több mint 60 orosz nyelvű könyv és számtalan kisebb írás fordítója.
Időpont: Szeptember 29., 18.00
Helyszín: Magvető Café
Budapest, Dohány u. 13.
... BővebbenKevesebbet

29 érdeklődik  ·  9 ott lesz
Kovalovszky Márta: Mit látsz, Laca? – Kollektív önéletrajz / Könyvbemutató

Kovalovszky Márta: Mit látsz, Laca? – Kollektív önéletrajz / Könyvbemutató

szept 19, 6:00du.

Magvető CaféDohány u. 13Budapest,1074 Térkép

A könyvről az íróval Pataki Gábor beszélget

Időpont: 2023. szeptember 19. 18.00
Helyszín: Magvető Café (1074 Budapest, Dohány utca 13.)

„Nehezen besorolható műfajú írást tart kézben az olvasó: a visszaemlékezésként és izgalmas esszéként egyaránt érvényes szövegben korunk egyik példaadó művészettörténésze indul majd’ hat évtizedes „érzékeny utazásra” személyes és szakmai múltjába, érzékeltetve egyúttal a korszak mindegyre változó művészeti és társadalmi folyamatait is. A saját szavaival élve egész életében „paplanon lépkedő”, a világban és a művészetben óvatos, de tudatos kíváncsisággal tájékozódó muzeológus finom megfigyelésekben gazdag – s irodalmi, zenei párhuzamokkal jócskán megerősített – képeket rajzol a 60-as évek közepétől elementáris erővel feltörő művészeti törekvésekről, az egymást követő generációk laza „örömzenéből” fokozatosan baljós előjelekkel telítődő fellépéséről, majd a rendszerváltás utáni évtizedek megváltozott képkultúrájáról, tér- és időszemléletéről. Mindeközben anekdotikus részletekben is bővelkedő módon mutatja be a (kisvárosi) polgári értékek, hálózatok átalakulását, elillanását, az új, globális korszakba való beilleszkedését.
Az utóbbi fél évszázad művészeti, társadalmi, emberi problémái iránti érdeklődését a könyvben Kovalovszky Márta Lesage nyomán a háztetőkön át bekukucskáló ördöghöz hasonlítja. De kíváncsisága valójában inkább az értékeket őrző és minden új iránt nyitott „ősz művészettörténész” gyengéd, de felelősségteljes figyelme.” (Pataki Gábor)


Regisztrálni a koch.andrea@lira.hu e-mail-címen lehet szeptember 18-án 10 óráig.

A kötet 20%-os kedvezménnyel a helyszínen megvásárolható.


„Aztán nem unalmas itt nektek?” – kérdezte egyszer valaki. A múzeumra gondolt és ásított, persze, képek, szobrok, valami kiállítások. „Micsoda? – kérdezett vissza. – De hiszen…” De hiszen a kezeik között fordultak meg azok a művek, amelyekben a kortárs művészet újabb változásának első jelei feltűntek, hogy aztán békésen növekedjenek a megelőző évek árnyékában, majd felnőve, megerősödve, játékos kergetőzés közepette átvegyék a „régi idők” helyét.
... BővebbenKevesebbet

224 érdeklődik  ·  32 ott lesz
Tanévnyitó a káoszban

Tanévnyitó a káoszban

szept 7, 5:00du.

Magvető CaféDohány u. 13Budapest,1074 Térkép

🏫 Tizedik éve már, hogy az állam átvette az önkormányzatoktól az általános iskolák és a középiskolák fenntartását. Az átállás óta folyamatosak a működési zavarok a közoktatásban, egyre mélyebb válságban kell diákok és tanárok százezreinek túlélnie. Az oktatási rendszerrel kapcsolatos tiltakozások és demonstrációk ellenére párbeszéd és érdemi reformok helyett csak „bosszútörvényt” kaptak a kormánytól a minőségi oktatás jövőjéért küzdő tanárok.

📢 Mik az elmúlt időszak tanártüntetéseinek tanulságai? Hogyan lehet fenntartani a tiltakozások lángját az új tanévben? Van remény egyáltalán a változásra a jelenlegi rendszerben? Mik a hátrányai nap mint nap, hogy az állam elvette az önkormányzatoktól az iskolák fenntartását? Ezekről a kérdésekről fog beszélgetni Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere meghívott vendégeivel a Mindenki Erzsébetvárosa szeptemberi kerekasztal-beszélgetésén.

📅 Az esemény időpontja és helyszíne:

• 2023. szeptember 7., csütörtök 17 óra
• Magvető Café, 1074 Budapest, Dohány utca 13.

👥 Meghívott vendégek:

• Molnár Lajos, az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének társelnöke, a Kürt Alapítványi Gimnázium iskolavezetője
• Nahalka István, oktatáskutató
• Schermann Fruzsina, ADOM Diákmozgalom elnöke
• Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom alapítója

📝 Kérjük, részvételi szándékát jelezze az alábbi linken is!
forms.office.com/e/MPRYWt6Nfg
... BővebbenKevesebbet

103 érdeklődik  ·  13 ott lesz
Gép új világ – A mesterséges intelligencia elterjedése a mindennapokban

Gép új világ – A mesterséges intelligencia elterjedése a mindennapokban

aug 31, 5:00du.

Magvető Café

🧠 Ami néhány évtizeddel ezelőtt még csak science-fiction filmek témája volt, mára a valósággá vált. A mesterséges intelligencia egyre inkább része a mindennapjainknak, használata az utóbbi egy-két évben robbanásszerűen elterjedt. A mesterséges intelligencia térhódítása számos legenda és összeesküvés-elmélet alapja lett a világuralomra törő robotoktól az újságírók munkáját feleslegessé tevő szoftvereken át a gépek által megírt szakdolgozatokig.

❓ De mi a valóság? A lehetőséget vagy a fenyegetést kell látnunk benne? Miként használhatjuk jól a mesterséges intelligenciát és hol vannak az alkalmazás határai? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat a Republikon Intézet legújabb konferenciáján.

Az esemény időpontja és helyszíne:

📅 2023. augusztus 31., csütörtök 17 óra
📌 Magvető Café, 1074 Budapest, Dohány utca 13.

A tervezett program:

🕒 17:00 – Megnyitó

• Horn Gábor, kuratóriumi elnök, Republikon Alapítvány

🕒 17:15 – Panelbeszélgetés

Felkért vendégek:

• Mihalik Judit, Vállalati Akadémia, alapító IBS, egyetemi oktató
• Ring Orsolya, kutató, Társadalomtudományi Kutatóközpont, Politikatudományi Intézet, poltextLAB projekt
• Stumpf András, a Válasz Online újságírója
• Tóth Csaba, politológus

Moderátor: Lányi Örs, a 24.hu újságírója
==================================

📝 Kérjük, regisztráljon az eseményre az alábbi linken: forms.office.com/e/V0KUghgyXP
ℹ️ Az esemény nyilvános és magyar nyelven zajlik.
▶️ A beszélgetést élőben közvetítjük a Republikon Intézet és esemény Facebook-oldalán is.

==================================
🇪🇺 A Republikon működését 2018-23 között az Európai Unió „Europe for Citizens" programja támogatja.
... BővebbenKevesebbet

275 érdeklődik  ·  31 ott lesz
Instead - Project333 koncert

Instead - Project333 koncert

aug 26, 7:00du.

Magvető Café

A hónap utolsó szombatján újra improvizálunk egy koncertet a Magvető Café szinpadán ezúttal ütőhangszerek nélkül.

Videó egy korábbi koncertünkről: www.youtube.com/watch?v=rDDfOWstzbA
web: www.project333.hu
bandcamp: project333.bandcamp.com
youtube: www.youtube.com/@project-sf7ed
A project 333 zenekar improvizált kamarazenét játszik.
Ami inspirál, az a szabadság, a koncentrált figyelem, a csend. Nincs stílus,csak hangok, nincsenek klisék, csak jelenlét. A hangszerek a szabad improvizációs műfajok felől érkeznek, a zene inkább a kortárs kamarazene felé tart.
Mákó Rozi - zongora, szintetizátorok
Barta Gyöngyi - cselló
Roskó Gábor - szaxofon
Héjja János - gitár
Szomora Gábor - ütőhangszerek
Tarnay Timon - trombita, ütőhangszerek
Tarnay Károly - basszusgitár
... BővebbenKevesebbet

57 érdeklődik  ·  11 ott lesz
Galba Zsolt: A macebell nagykönyve KÖNYVBEMUTATÓ

Galba Zsolt: A macebell nagykönyve KÖNYVBEMUTATÓ

jún 27, 6:00du.

Magvető CaféDohány u. 13Budapest,1074 Térkép

KÖNYVBEMUTATÓ
IDŐPONT: 2023. június 27., kedd, 18 óra
Helyszín: Magvető Café
A szerzővel Tanos Bálint beszélget.

A könyv megrendelhető itt: bit.ly/3LKpfTW

Erő és mobilitás együtt – ezt tudja a macebell. Ezt is! De fejleszti a testtudatot, a koordinációs készséget, a fogáserőt és a törzserőt, a hasizmokat és a rotációs törzsstabilitást is. Használatát nem könnyű elsajátítani, meg kell küzdeni vele. De ha valaki szereti a nehezen járható utakat és alázattal közelít az eszközökhöz, annak a macebellel nem mindennapi erő- és flow-élményben lesz része...

Ha meg akarsz ismerkedni ezzel a világgal, akkor jó helyen jársz: az első átfogó, minden részletre kiterjedő könyvet tartod a kezedben a macebellről és a buzogányokról, azokról az erőfejlesztő eszközökről, amelyek aszimmetrikus, szokatlan formájukkal meglepően megdolgoztatják a sokat látott erőemelőket is. A könyvben nemcsak ennek az ősi indiai eszköznek a történetével és a fizikájával ismerkedhetsz meg, de részletes leírást találsz a három macebelles alapgyakorlatról, a rávezető gyakorlatokról és a rengeteg gyakorlatváltozatról, amellyel kezdők és haladók is színesíthetik az edzéseiket. A különböző szintű edzésprogramok mellett a könyvben található QR-kódok beolvasásával videós segítséget is kaphatsz a végrehajtáshoz.

És hogy mit tud még a macebell? Közösséget ad. Ezt a szerző, Galba Zsolt macebell-instruktor lehengerlő személyisége, a legendás OldSchool Training edzésrendszer megalkotója garantálja, aki sajátosan vonzó hangulatú edzőtermében immár tíz éve tart macebelles edzéseket. Filozófus végzettségű bölcsész lévén mélyreható érdeklődéssel, sőt tudományos alapon közelít a témához – ennek eredménye ez a könyv, amely a macebellezők nélkülözhetetlen segítsége lesz.
... BővebbenKevesebbet

44 érdeklődik  ·  11 ott lesz
Koreai SZALON X Kortárs fotó FINISSZÁZS

Koreai SZALON X Kortárs fotó FINISSZÁZS

jún 27, 5:00du. - jún 27, 8:00du.

Koreai Kulturális Központ (주헝가리 한국문화원)

⌛ Időpont: 2023. június 27., 17:00
⚓ Helyszín: Koreai Kulturális Központ (1023 Budapest, Frankel Leó út 30-33.)


Milyen feszültségeket hordoz a konfucianizmus és a konzumerizmus találkozása a koreai kultúrában, és hogyan hat ez különösen a nők megítélésre a társadalomban és a művészetekben? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekkel foglalkozik a Koreai Kulturális Központ nyári szalonja, június 27-én, 17 órától a második eneleti galériában. A beszélgetős esten koreai könyvajánlókkal és tradicionális koreai üdítővel, omidzsával is várjuk a társadalomelmélet és művészettörténet iránt érdeklődőket. Az esemény a Budapesti Fotó Fesztiválba is kapcsolódó kortárs fotókiállítás finisszázsa is egyben.

A Szöuli Nemzeti Egyetemen koreai társadalomból doktoráló Urbán Alexandra és Kim Dzsijong, az intézet kurátora specifikusan koreai genderkérdéseket vesz sorra a közönséggel Jun Dzsangmi a társadalmi nem és a konzumerizmus viszonyát vizsgáló képei között.

Jun Dzsangmi Budapesten digitálisan látható A kék és a rózsaszín című sorozata finoman ábrázolja a gyermekek nemi identitását, a színízlés változását és a modern társadalom szociokulturális tényezőit. Az eseményen e képekből kiindulva szó lesz a kulturális preferenciák és a nemi különbségek szerinti szocializációról, a konfuciánus kultúra identitásra gyakorolt hatásáról, és az ebből eredő feszültségekről a modern koreai társadalomban.

Az előadás nyelve koreai, magyar nyelvű tolmácsolást biztosítunk.

A program ingyenes, azonban a férőhelyek száma miatt az előzetes regisztráció kötelező. ➡️ docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSftqXhh8Q7NdzLTz0k32BW0yRfRWHcmC_LnL1PvYEBGhkrDuw/viewform


Mi az a Koreai szalon? 🇰🇷 💭 🤔 💡🇭🇺

A Koreai Kulturális Központ elindítja első kultúraelméleti előadás-sorozatát, amely az itthon is egyre népszerűbb koreai kulturális jelenségek mögé néz közérthető, kritikus és élményszerű módon.

A Koreai szalon témái között lesz szó a koreai népzenéről, a kpopról, genderelméletekről és ezekhez a területekhez kapcsolódóan olyan sajátos koreai fogalmakról és kulturális folyamatokról, amit meghívott szakértők segítségével igyekszünk megérteni. A kezdeményezés további célja, hogy a koreai kultúra iránt érdeklődőknek közösségi tapasztalatot is nyújtson.

hungary.korean-culture.org/hu/956/board/708/read/122241


국내외 한국 전문가들과 함께 하는‘찾아가는 K-컬처’ 코리아 살롱 1.5

주헝가리 한국문화원은 한류확산으로 한국문화 체험기회 증가하며, 한국문화의 특징, 역사 등 한국문화·사회 관련 인문학·철학 강좌 수요가 증가함에 따라 지난 해 부터 시범 추진한 인문학 강좌를 확대, 올해부터 본격적으로 과거부터 현재까지 한국 문화 정체성이라 할 수 있는 키워드 혹은 의제를 중심으로 총 4회의 인문예술 강좌 시리즈를 진행한다.

hungary.korean-culture.org/ko/956/board/708/read/122241
... BővebbenKevesebbet

76 érdeklődik  ·  17 ott lesz
További események