Közelgő programok

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Nincs több esemény

További események

Korábbi programok

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Stahl Könyvtára / Mészáros Dorka: Nem biztos, hogy visszajövök / Élő könyvbemutató

Stahl Könyvtára / Mészáros Dorka: Nem biztos, hogy visszajövök / Élő könyvbemutató

szept 3, 6:00du. - szept 3, 7:00du.

Magvető CaféDohány u. 13Budapest,1074 Térkép

Stahl Könyvtára - egy csipetnyi irodalom

Stahl Judit népszerű televíziós műsorvezető, médiaszemélyiség.
Receptjei, konyhai praktikái és izgalmas ételei által ismerte meg az ország. A teljes élet receptje a finom ételek és egy jó könyv! – vallja Stahl Judit. Ezért a Líra Könyvvel közösen indított online műsorában hónapról hónapra ajánl olvasnivalót.

A harmadik adásban Mészáros Dorka Nem biztos, hogy visszajövök című könyvéről beszélgetünk.

A Nem biztos, hogy visszajövök a népszerű tiniköny-szerző, Mészáros Dorka első, felnőtteknek szóló regénye. Az új kötet bemutatóján Stahl Judit a szerzővel, Mészáros Dorkával és a General Press Kiadó munkatársával, Rózsa Lucával beszélget.

A könyvbemutató nyilvános, minden érdeklődőt szeretettel várunk a Magvető Caféban szeptember 3-án, pénteken 18 órától! A beszélgetést élőben streameljük a Líra Könyv Facebook-oldalának hírfolyamán!

A kötet tartalmából:

Péntek este, az érettségire előkészítő hétvége.

A bentlakásos gimnáziumból eltűnik egy diák. Alig pár hónappal a tizenhét éves Tekla öngyilkossága után nem hiányzik egy újabb botrány az intézménynek. Ráadásul Tekla halála kapcsán az a pletyka kering a diákok között, hogy az iskola réme, a Kertész les újabb és újabb áldozatokra.

A gimnázium jó híre védelmében a tanárok úgy döntenek, nem értesítik a friss esetről a rendőrséget, hanem maguk kezdenek nyomozni. Arra azonban nem számítanak, hogy a kutatás során a saját gyarlóságaikkal és bűneikkel kell elszámolniuk.

A titkokkal és elfojtott érzelmekkel teli nyomozás során kiderül, hogy a Győryben semmi sem az, aminek látszik.

www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/sci-fi-fantasy-krimi/nem-biztos-hogy-visszajovok
... BővebbenKevesebbet

100 érdeklődik  ·  20 ott lesz
Gyerek-kell 2.2 - tematikus beszélgetés az örökbefogadásról

Gyerek-kell 2.2 - tematikus beszélgetés az örökbefogadásról

okt 26, 6:00du. - okt 26, 7:30du.

Magvető facebook oldala

www.facebook.com/MagvetoCafe
Gyerek-kell 2.2
Tematikus beszélgetés az örökbefogadásról
2020 október 26, 18:00 a Magvető Facebook oldalán követhető élőben!!!!!!
Mik az örökbefogadás lehetőségei ma Magyarországon egyedülállóként, gyermektelen párkapcsolatban élőként, illetve azonosnemű párként? Mi az örökbefogadáshoz vezető tipikus út? Gyermektelen párok esetében a mesterséges megtermékenyítés kudarcai után hogyan lehet megőrizni a párkapcsolat összetartó erejét, mennyire őrli fel a kapcsolatot? Milyen segítséget kapnak a társadalomtól? Milyen felkészítési formák vannak? Az örökbefogadás nehezített terepei: meleg párok, illetve egyedülálló szülők. Van-e esély, milyen kiskapuk vannak? Milyen extra nehézségekkel kell megküzdeni, milyen társadalmi előítéletekkel kell szembenézniük? A gyermek identitáskeresésében hátrányt jelent-e, hogy meleg, vagy egyedülálló szülő neveli?
Meghívott vendégek: Bogár Zsuzsa (pszichológus, család-terapeuta), Pál Márton-Hanol Ádám (örökbefogadó szülők) Tompa Andrea –Szarka Zoltán ( örökbefogadó szülők)
Moderátor: Gyárfás Dorka, újságíró
„…Egy ablakból nézem, ahogy egy rakat gyerek rohangál a játékok között. Ha bedobnék egy zacskó gumicukrot, mind rávetné magát. Megtetszik egy kislány, de ő már foglalt. Pistikét ajánlják. Nézem, és megpróbálom elképzelni, ahogy oviba viszem, ahogy felvételizik, ahogy majd elmondom neki, hogy Pistike, nem baszunk ám meg mindenkit úton útfélen, tisztelet Pistike, tisztelet. Miközben nézem Pistikét, csak arra a kislányra tudok gondolni. Nem megy. Sajnálom Pistike…” (O.Horváth Sári: Lenni vagy nem)
A KVTársulat és az E-Mancik Színházi Manufaktúra O. Horváth Sári Lenni vagy nem című művének közös bemutatója kapcsán álmodott meg egy eseménysorozatot anyasággal, gyermekvállalással kapcsolatban. A Gyerek-kell projekt keretében nagyszabású őszi eseménysorozatot terveztek kiállítással, közönségtalálkozóval és tematikus beszélgetésekkel. Most a beszélgetéssorozat 2.2 estéjén a téma az örökbefogadás lesz.
... BővebbenKevesebbet

95 érdeklődik  ·  24 ott lesz
Gyerek-kell 2.1 Anyakép -tematikus beszélgetés az anyaság tabuiról.

Gyerek-kell 2.1 Anyakép -tematikus beszélgetés az anyaság tabuiról.

okt 2, 6:00du. - okt 2, 8:00du.

Magvető CaféDohány u. 13Budapest,1074 Térkép

Mitől lesz valaki „szuper anya”? Milyen társadalmi elvárásoknak próbálunk megfelelni anyaként, milyen irreális és néha felesleges követelményeket támasztunk magunkkal szemben? Hogy éli meg a nő a gyerekvállalással járó lelki és fizikai változásokat a terhesség, a szülés alatt és után? Mi történik, ha nem funkcionál valaki anyaként, ha nem képes azonosulni szerepével, tehet-e arról, ha nem tud kötődni a gyerekéhez? Miért olyan nehéz mindezekről nyíltan beszélni, miért félünk még mindig vállalni a felmerülő problémáinkat?
A Gyerek-kell összművészeti projekt első tematikus beszélgetése az anyaság tabuit boncolgatja.
Gyárfás Dorka újságíró beszélget meghívott vendégeinkkel:
Kis-Várday Júlia három gyerekes anyukával, a Mommynity blog bloggerével,
Réz Anna filozófussal, az Üvegplafon platform alapítójával, illetve
Roszik Linda klinikai szakpszichológussal, a Mamakör alapítójával.


A Gyerek-kell projekt ötletét egy színházi bemutató adta. Két független női társulat a KV és az E-Mancik közösen állította színpadra O. Horváth Sári kortárs írónő Lenni vagy nem című darabját, melyet Widder Kristóf rendezett, és a Jurányi Inkubátorház tűzött műsorára. A darab hét nő és egy férfi szövevényes kapcsolati hálóját tárja elénk, amelyben így, vagy úgy, de minden szálon felmerül a gyermekvállalás kérdése. A két társulat úgy döntött, hogy a darab által felvetett problémákat érdemes lenne tovább boncolgatni szélesebb társadalmi réteget megszólítva, párbeszédet generálva, egyesítve a színház, a képzőművészet és a vitafórumok nyelvét.
A projekt szándéka a probléma mélyére ásni és különböző szempontokat figyelembe véve, őszintén, tabuk nélkül beszélni arról, hogy mit jelent ma Magyarországon gyereket szülni, illetve nem szülni.
A szervezők fontosnak tartják, hogy mindegyik témakört a lehető legérzékenyebben járják körül, teret adva a legkülönbözőbb, akár szögesen ellentétes véleményeknek is, kíváncsian, nem foglalva állást.

Az esemény 500Ft-os regisztrációs jeggyel látogatható.
... BővebbenKevesebbet

95 érdeklődik  ·  12 ott lesz
Szomjas férfiak sört isznak helyettem - Lélekmonológok bővérrel

Szomjas férfiak sört isznak helyettem - Lélekmonológok bővérrel

szept 30, 7:30du. - szept 30, 8:30du.

Magvető CaféDohány u. 13Budapest,1074 Térkép

„Zavar, hogy a szomszédban szexelnek, zavar, hogy ezt nem ők mondják!”
4 nő mesél, versel, dalol kendőzetlenül arról, hogy milyen a férfiakkal (vagy nélkülük), a szexről (vagy annak hiányáról) meg persze a nőkről is.
Vigyázat! Tabudöntögetési-kísérletek, kíméletlen őszinteség és önmagunkra-ismerés várható, olykor sírvaröhögéssel fűszerezve!

Csak felnőtteknek!

Írták: Szirmai Melinda és az E-Mancik Színházi Manufaktúra
Dalszövegek: Máthé Zsolt és az E-Mancik Színházi Manufaktúra
Zene és zongorakíséret: Nyitrai László
Előadják: Dobra Mária, Sárközi-Nagy Ilona, Szirmai Melinda, Tarr Judit
Rendezte: Máthé Zsolt

További előadások: 2020. október 22. 19:30
... BővebbenKevesebbet

111 érdeklődik  ·  18 ott lesz
Elmarad! / Szálinger Balázs / Al-dunai álom / Könyvbemutató

Elmarad! / Szálinger Balázs / Al-dunai álom / Könyvbemutató

szept 17, 5:00du. - szept 17, 6:30du.

Magvető CaféDohány u. 13Budapest,1074 Térkép

Szálinger Balázs Al-dunai álom című könyvének bemutatója.
Szálinger Balázzsal és Szávoszt-Vass Dániel geográfussal, a Dunai Szigetek Blog szerkesztőjével Turi Tímea, a Magvető főszerkesztője beszélget.

A könyvről:
„A valósággal való egyezés nem a véletlen műve. Hanem a költői képzeleté”, szól a figyelmeztetés a könyv elején – és valóban. Szálinger Balázs első prózai kötetében a költői fantázia találkozik a realizmussal.
Az Al-dunai álom egy utazás krónikája: Szálinger Balázs 2018 tavaszán a Vaskapu-szorosban töltött egy hónapot feleségével és születendő fiukkal. A Vaskapu nemcsak Jókai Mór Az arany ember című regényéből lehet ismerős, a helyszín ma is a történelmi-földrajzi közelség és ismeretlenség határmezsgyéjén mozog.
Egy sokarcú és sokmúltú terület feltérképezése, utazás időben és térben, a történelemben és a személyes életben: az Al-dunai álom friss és üdítő olvasmány, egy kevéssé ismert terület izgalmas útirajza.
... BővebbenKevesebbet

124 érdeklődik  ·  10 ott lesz
A halál életkérdés - könyvbemutató

A halál életkérdés - könyvbemutató

júl 22, 7:00du. - júl 22, 8:00du.

Magvető CaféDohány u. 13Budapest,1074 Térkép

Eseményünk megtelt!

Az új regisztrálókat várólistára helyezzük. Kérjük azokat, akiknek regisztrációját korábban visszaigazoltuk, hogy ha mégsem tudnak részt venni könyvbemutatónkon, jelezzék e-mailben, hogy helyüket átadhassuk.

Köszönjük!
--
2020. július 6-án megjelent Bérczes Tibor interjúkötete Biró Eszterrel, alapítványunk pszichológusával a Corvina Kiadó gondozásában. A halál életkérdés című könyv baráti beszélgetés formájában, hitelesen hozza közelebb azt a témát, ami sokak számára nehezen emészthetőnek tűnik.

A könyv bemutatóján Szemere Katalin újságíró, a Presszó szerkesztő-műsorvezetője beszélget a szerzőkkel a könyv megszületéséről, a halál "megszelídítésének" mikéntjeiről, és arról, miért szükséges feltétele a halálról való gondolkodás annak, hogy intenzívebben tudjunk élni és jobban értékeljük az életet. Szándékuk szerint a kötettel talán az olvasó segítségére lesznek abban, hogy hétköznapi és bárki számára átélhető formában essen szó valamiről, ami ott van mindannyiunk fejében, csak kevés merszünk van kimondani.

Az eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékodat, kérjük, az edit.tarjanyi@hospicehaz.hu e-mail címre küldött levélben jelezd. Kérjük, több személy együttes regisztrációja esetén mindenképpen írd meg azok nevét is, akiket regisztrálnál. A regisztráció visszaigazolás után válik érvényessé.

A könyvbemutatón lehetőség lesz a könyv megvásárlására.
Online megrendelés: www.hospicehaz.hu/a-halal-eletkerdes-konyv

Az eseményen az alapítvány által megbízott fotós/munkatárs által fénykép-, videó- és hangfelvétel készül. A rendezvényen való részvételeddel, illetve a rendezvény helyszínére való belépéssel hozzájárulsz a felvételek elkészítéséhez és nyilvánosságra hozatalához. Az erre vonatkozó adatkezelési tájékoztató megismerhető honlapunkon, az alábbi oldalon:
hospicehaz.hu/adatkezeles/

--
A Magyar Hospice Alapítvány 29 éve dolgozik azért, hogy a daganatos betegek aktív kezelésük lezárulása után, lehetőség szerint otthonukban kaphassanak teljes körű, magas színvonalú egészségügyi ellátást. A hospice ellátás fő célja a beteg életminőségének javítása, a fájdalomcsillapítás és a családok lelki támogatása, emellett pedig a társadalmi szemléletformálás és a hospice ismertségének növelése.
... BővebbenKevesebbet

174 érdeklődik  ·  30 ott lesz
Hofi megmondja - Földalatti Slam extra a Magvető Caféban

Hofi megmondja - Földalatti Slam extra a Magvető Caféban

dec 2, 7:00du. - dec 2, 10:00du.

Magvető CaféDohány u. 13Budapest,1074 Térkép

“Hofi a fáraók helyett a néphez beszélt, akik építették a piramisokat.” - Bődöcs Tibor, humorista, regényíró

Zsűri: Sárközi Richárd, Békési Zoltán, Bánóczi Bea, Pion István.
Program:
19.30 a zsűri tagjainak bemutatója.
20:15 slam poetry verseny
A versenyre saját magatok által írt szövegekkel nevezhettek, amit magatok adtok elő, és az se baj, ha interaktív. Team Slamek is nevezhetnek. ÚJ SZABÁLY: ajánlott idő 5 perc, 3:15 után (csapat esetén 4:15 után) jöhet rád zene, 5 perc után mindenképp szól alattad valami jelzésértékű. Az időmérés kezdete az első interakció a közönséggel.
A versenyre a nevezés egy eseménybe írt posztban történik. A szervezők fenntartják a jogot, hogy sorsolással döntsenek a versenyzők személyéről és indulásuk sorrendjéről.

A zsűri 5 fős, a négyfős szakmai zsűri egy közönségből kiválasztott taggal egészül ki. Az est végén egy vita során döntenek az aznap esti 3 legjobb slammer személyéről.

Nyeremény:
Az első három helyezettet a Corvina kiadó könyveivel jutalmazzuk, részletek később.

A belépés ingyenes.

„Hofi Géza humora elsősorban abból állt, hogy megmondta az igazat.” Müller Péter, író

„Soha nem tudjuk persze, milyen a nép de ha valaki azt kérdezné, hogy a Kádár-rendszerben ki játszotta el a legjobban, mi lehet a nép, akkor nézze meg Hofit.” - György Péter, esztéta

A Corvina Kiadó és a Földalatti Slam közös szervezésében.
... BővebbenKevesebbet

323 érdeklődik  ·  47 ott lesz
Tripla Szépíró

Tripla Szépíró

nov 28, 7:00du. - nov 28, 9:00du.

Magvető CaféDohány u. 13Budapest,1074 Térkép

2019. november 28., 19.00
Magvető Café, Budapest, Dohány u. 13.
TRIPLA SZÉPÍRÓ

A Szépírók Társasága új sorozatát Deczki Sarolta szerkeszti. A sorozat következő, "Mi van veletek?" című estjének szereplői Mészáros Tünde műfordító, Szeifert Natália író, a moderátor pedig Csuhai István kritikus.
... BővebbenKevesebbet

144 érdeklődik  ·  15 ott lesz
Méhes Károly: Száguldó magyarok – Könyvbemutató

Méhes Károly: Száguldó magyarok – Könyvbemutató

nov 27, 6:00du. - nov 27, 8:00du.

Magvető CaféDohány u. 13Budapest,1074 Térkép

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt,
2019. november 27-én 18 órára a Magvető Caféba,
Méhes Károly Száguldó magyarok című kötetének bemutatójára.
A szerzővel Bujtor Balázs autósport-szakértő beszélget majd, és meglepetésvendégek is érkeznek!
A helyszínen a könyv kedvezményesen megvásárolható lesz!

A Száguldó magyarok életrajzi és autósport-történeti könyv. Méghozzá négy magyar versenyző életét-sorsát olvashatják benne, azét a négy autósét, akik gyorsasági nagydíjon, Grand Prix-n indulhattak, vagy legalább megízlelhették, milyen egy királykategóriás autót vezetni. Mivel tehát nem sok ilyen magyar akadt a versenyautózás bő egy évszázada alatt, érdemes megbecsülni – és megismerni őket.
Szisz Ferenc 1906-ban a Renault színeiben nyerte a sportág legelső Grand Prix-jét, a Francia Nagydíjat, így az ő nevével kezdődik az autósport története.
Hartmann László az 1930-as években kis magánistállójának Bugattijával, majd Maseratijával próbálta felvenni a versenyt a nagy Mercedesek, Auto Unionok és Alfa Romeók ellen.
Kesjár Csaba az első ígéret volt, aki bekerülhetett volna a Forma–1-be, de csak három kör adatott számára 1987-ben, egy évvel tragikus halála előtt.
Amit ő nem tudott beteljesíteni, az Baumgartner Zsoltra várt, aki végül első honfitársukként 2003–04-ben, előbb a Jordan, majd a Minardi csapat tagjaiként 20 nagydíjon indult, és 1 világbajnoki pontot szerzett.
A Száguldó magyarok eddig sehol nem publikált adatokkal, interjúkkal és fotóanyaggal igyekszik bemutatni a rajongóknak Szisz, Hartmann, Kesjár és Baumgartner pályafutását.

Méhes Károly (1965) irodalmi munkássága mellett harminc éve tudósít a Forma–1 világáról különböző napilapok és szakfolyóiratok hasábjain, illetve hazai és külföldi weboldalakon. 1998 óta 21 autóversenyzésről szóló könyve jelent meg, legutóbb egy Gilles Villeneuve életéről szóló angol nyelvű interjúkötet és a Scuderia Ferrari történetét feldolgozó album.
... BővebbenKevesebbet

60 érdeklődik  ·  13 ott lesz
Best of Isten - avagy a Tízparancsolat ma!

Best of Isten - avagy a Tízparancsolat ma!

okt 24, 7:00du. - okt 24, 8:30du.

Magvető CaféDohány u. 13Budapest,1074 Térkép

(Scroll down for English)

A Talmud NOW bemutatja:
Best of Isten - avagy a Tízparancsolat ma!

Ezt az alkalmat a szeptember eleji Best of Isten, avagy a Tízparancsolat a színpadon improvizációs színházi estünk inspirálta. A visszajelzések alapján ugyanis azt láttuk, hogy érdemes tovább foglalkozni a Zsidó Kulturális Fesztiválon érintett témával, így külön alkalmat szentelünk a Tízparancsolatnak.

Meghívott vendégeink: Schnider Anikó Angelika, domonkos rendi nővér, és Szonja Rahel Komoroczy az Or-Zse docense, jiddisista, kutató
A beszélgetést vezeti: Lugosi Viktória, író

A tízparancsolatot mindenki ismeri, kívülről tudjuk, ez az egy szöveg még azoknak is fontos, akiknek a Biblia nem annyira. Ne ölj. Ne lopj. Alap. Minden benne van, pontokba szedve, számozva, rendezetten és röviden, ahogy szeretjük. Minden, amit az erkölcsről tudni akarsz, 10 pontban. Erős válogatás a héber Bibliából, amolyan “Best of Isten”.

A helyzet azonban az, hogy a tízparancsolatról nem tudunk szinte semmit, még azt sem, hogy tulajdonképpen hogy szól. Több változata is szerepel a Bibliában. Melyik az igazi? Mikor mit jelent zsidóknak és keresztényeknek ugyanaz a szöveg? Tényleg tíz? Tényleg parancsolat? Tényleg betartja bárki legalább ezeket? Érvényes ma is? Hogy csinált ekkora karriert? Mit jelenthet ez nekünk 2019 őszén?

•● Belépő ●•

Elővételben: 1000 HUF - talmud.hu/jegy
Támogatói jegy: 2000 HUF - talmud.hu/jegy
Helyszínen: 1400 HUF

Az eseményen való részvétel érvényes diákigazolvány felmutatásával ingyenes.

A regisztráció ajánlott, mert a férőhelyek száma korlátozott: hello@talmudnow.com
A rendezvényen kép-és hangfelvétel készül.

•● Partnerek ●•

Mozaik Zsidó Közösségi Hub
Limmud Magyarország
Magvető Café

A program a Keller Foundation és a Mozaik HUB jóvoltából valósul meg.

//
Best of God, or the Ten Commandments today!

The event is inspired by our last one Best of God--the Ten Commandments on Stage programme. The feedbacks of the performance convienced us to continue the topic of the Ten Commandments.

Our gests: Anikó Angelika Schnider, Dominican sister, and Szonja Komoróczy, associate professor at Jewish Theological Seminary – University of Jewish Studies (Or-Zse), Yiddishist, researcher.
Facilitator: Viktória Lugosi, writer

The Ten Commandments are known to everyone; even to those who are not well versed in the Bible. Thou shalt not murder! Thou shalt not steal! Morals condensed in a concise and systematic manner--how we like it. Everything you want to know about ethics in ten points. A powerful selection from the Hebrew Bible: the best of God.

By contrast, in fact, we know almost nothing about the Ten Commandments, not even how it goes precisely. There are more than one versions of it in the Bible. Which one is the "real" one? What do they mean to Jews and Christians? Are there really ten of them at all? Are they commandments? Do people observe (at least) them? Are they still valid today? How did they achieve such a remarkable career? What do they mean to us in 2019?
... BővebbenKevesebbet

274 érdeklődik  ·  24 ott lesz
Kérek egy feketét! – Egy kávés Fortepan könyvbemutató

Kérek egy feketét! – Egy kávés Fortepan könyvbemutató

okt 10, 7:00du. - okt 10, 9:00du.

Magvető CaféDohány u. 13Budapest,1074 Térkép

Kérek egy feketét! – Egy kávés Fortepan könyvbemutató
Karafiáth Orsolyával, Legát Tiborral és Sándor Dáviddal

Megjelent a harmadik tematikus Fortepan-album. A Kérek egy feketét elsősorban kávéházas és presszós képek gyűjteménye, de olyan, a témához kapcsolódó ügyek is vannak benne, mint az otthoni kávéfőzés vagy a hidegtálak csodálatos világa.

Budapest valaha a kávézók városa volt – Kosztolányi Dezső egyenesen kávévárosnak nevezte –, később a presszók erdejévé vált, ma pedig ebből is, abból is van belőle valami. Ezen vendéglátó egységek egyszerre voltak szegénységünk és a gazdagságunk szimbólumai, a cifra nyomorúság és mondén álmodozás színterei: kézcsók, cigarettaköd, vak zongorista…. Természetesen a Kérek egy feketét képeire is a valóságtól elrugaszkodni akarás és a vegytiszta földhözragadtság jellemző, a tanulság pedig az, hogy csak a múlt képes arra, hogy aranyporral lepje a legmocskosabb felszíneket is.

A könyv bemutatóján Karafiáth Orsolya beszélget a könyv szerzőivel, Legát Tiborral és Sándor Dáviddal nemcsak a könyvről, a személyes emlékekről is.

Az eseményen a Fortepan könyvek két korábbi kiadványát, az Elfelejtett Budapestet és A pesti nőt is megvásárolhatják.

Hírek és további információk a fortebolt.hu-n és a Fortepan Facebook-oldalán.
... BővebbenKevesebbet

275 érdeklődik  ·  41 ott lesz
1989 a nulladik kilométerkő - Helsinki-est

1989 a nulladik kilométerkő - Helsinki-est

jún 24, 6:00du. - jún 24, 8:00du.

Magvető CaféDohány u. 13Budapest,1074 Térkép

Pódiumbeszélgetés az 1989-es rendszerváltás és jogállami forradalom fontos szereplőivel: Elek Istvánnal, Hegedűs Istvánnal, Ungár Klárával és Kőszeg Ferenccel, akkori pártállásuk szerint az MDF, a Fidesz és az SZDSZ politikusaival, később civil szervezetek vezetőivel.

Mit tudtak, éreztek, reméltek a magyar jövendőről akkor? És mit tudnak, éreznek és remélnek ma?

A beszélgetést Ónody-Molnár Dóra újságíró vezeti.

Várunk rád szeretettel. A belépés ingyenes. #Helsinki30
... BővebbenKevesebbet

302 érdeklődik  ·  59 ott lesz
A szeretetről és a bűnről /Testvérképek II. - zenés felolvasó

A szeretetről és a bűnről /Testvérképek II. - zenés felolvasó

máj 27, 7:30du. - máj 27, 9:00du.

Magvető CaféDohány u. 13Budapest,1074 Térkép

"Olyan jó tesók vagyunk, amilyen jók csak tudunk lenni. Ez sokszor egyáltalán nem elég jó. Én például kiskoromban nemigen gondoltam figyelembe venni, hogy ő szegény nem tud járni. Szívattam. Vele pakoltattam be az iskolatáskámat, miután a kezébe nyomtam az aktuális napi órarendemet – és ezt a bepakolást az avasi lakótelep házgyári paneljának tenyérnyi gyerekszobájában egy felnőtt tolókocsiból végrehajtani egyáltalán nem volt egyszerű feladat."
(Szaniszló Judit)

"Anyu kedvence volt, és ma is az. Annyi rosszat csinált, hogy őt kellett a legjobban szeretni. Egy időben, amikor apu elől már jó ideje bujkált, a mellettünk álló, omladozó házba költözött, ahová én soha nem mertem átmenni, pedig csak az udvari kerítést kellett volna átugranom, mert féltem a hatalmas gazokban sejtett kígyóktól. Anyu minden este átcsempészett neki egy-egy tál ételt, kenyeret." (Jónás Tamás)

"Amit gondolok egyszerű, nyers és bántó. Nem merem mondani, nem akarom bántani. Így azzal sebzem őt, amit elhallgatok. A ki nem mondott szavak nagyobbat ütnek. Mindig a szavak között, a mondatok mögött kutakodik. Semmit nem hisz el, amit hall, nem bízik magában, nem bízik senkiben. Szenved és iszik."
(R.E.)

Ezúttal hivatásos szépírókat is felkértünk, hogy osszák meg velünk a testvéreikről, illetve a hiányzó testvéreikről szóló történeteiket. A mezőny pedig koedukált, férfiak és nők is vallanak komoly felnőtté vált húgocskákról, idegesítő bátyókról, nagyszerű öcsikékről, képzelt nővérekről. Mert testvére, de legalábbis testvérképe mindenkinek van!

Az előadók: Feuer Yvette és Szegedi Tamás színészek, valamint Király Martina énekes, dalszerző és Barta Zsolt gitáros.

A zenés felolvasó után a szerzőkkel beszélgetünk, nem csak testvériségről.
Az est szerkesztője és háziasszonya: Artner Szilvia
... BővebbenKevesebbet

78 érdeklődik  ·  14 ott lesz
TELT HÁZ! \ The Teach Boys: Széna Bence a Domboldalon

TELT HÁZ! \ The Teach Boys: Széna Bence a Domboldalon

máj 21, 7:00du. - máj 21, 9:00du.

Magvető CaféDohány u. 13Budapest,1074 Térkép

Családias hangulatú kávéházi koncert zeneszóval, versekkel, történetekkel.

Az esten a megszokottnál visszafogottabb módon kerülnek előadásra a zenekar saját dalai. A helyszínhez alkalmazkodva nagyobb hangsúlyt kapnak a dalok szövegei, így hozva a résztvevőkhöz közelebb a benne szereplő helyeket, személyeket, képeket, és ezáltal a zenekart magát is.

▲ PROGRAM
18:30 Kapunyitás
19:00 The Teach Boys: Széna Bence a Domboldalon

▲ HELYSZÍN
Magvető Café (1074 Budapest, Dohány u. 13.)

▲ JEGYEK
Koncertre kiadott jegyek elkeltek!

▲ THE TEACH BOYS
A 2012 elején alakult The Teach Boys formáció egy budapesti gimnázium öt férfi tanárának zenekara.
A közös gitározásokból, nőnapi meglepetés zenélésekből és tábortüzezésekből kinőtt formáció zenei stílusa nehezen behatárolható. A mandolinnal, szájharmonikával díszített alapvetően akusztikus hangzásvilágban megjelenik szintetizátor, illetve elektromos és basszusgitár is. Koncertjeiken saját dalaik mellett a mai magyar alternatív zenekarok ismertebb számait hallhatja, énekelheti közönségük.
A zenekar tagjainak a lendületet a közös zenélés öröme és a mindig kiváló közönségnek adott koncertek hangulata adja.
VASÁRNAPI ISKOLA című, három saját számot tartalmazó kislemezük 2014-ben, AZTÁN ÖTÉVES LETTEM... címre keresztelt nagylemezük pedig 2017-ben jelent meg.
... BővebbenKevesebbet

163 érdeklődik  ·  39 ott lesz
Ónodi Adél - Dear Future Me

Ónodi Adél - Dear Future Me

máj 17, 10:30du. - máj 17, 11:30du.

Magvető CaféDohány u. 13Budapest,1074 Térkép

"A test a lélek függvényében változik. Van, aki hosszú utat jár be, hogy közelebb kerülhessen saját identitásához.
Ezen az előadáson egy fiatal lány magányos utazását, annak sorsszerű és sorsfordító találkozásait idézzük meg. Vezethet-e ez az út egy olyan helyre, ahol a sok külső zaj között hallhatjuk és hallathatjuk saját, valódi hangunkat?"

Előadók: Ónodi Adél / Háda Fruzsina
Hang: Andai Kati
Író: Horváth Lili Olga
Társszerzők: Háda Fruzsina / Ónodi Adél
Zene: Preiszner Miklós
Zenei munkatárs: Bartha Márk
Jelmez: Szabados Luca
Fény és hangtechnika: Mosóczi Bálint
Produkciós vezető/ rendező munkatársa: Fátyol Hermina
Rendező: Göndör László

Külön köszönet: Fedorkó Boglárkának
... BővebbenKevesebbet

84 érdeklődik  ·  7 ott lesz
Testvérképek I. / Zoltán napi lányok - zenés felolvasó

Testvérképek I. / Zoltán napi lányok - zenés felolvasó

márc 8, 8:00du. - márc 8, 10:00du.

Magvető CaféDohány u. 13Budapest,1074 Térkép

"Pár éve azt mondta a tesóm, hogy neki én vagyok a karácsony. Akkor tudtam, akárhogy is állok éppen anyagilag, nekem (ahogy sok éve már) a jövőben is minden télen Németországban a helyem, kerüljön bármibe is az út. Három gyereke van, azóta unokája is, de a karácsony én vagyok." (Várkonyi Judit)

"Néha, például a játszótéren azt hazudtam alkalmi játszótársaknak, hogy van testvérem. Sokat hazudtam, fantáziáltam gyerekként, meséltem, mindenfélét, és sosem éreztem azt, hogy ez nincs rendben. Az életem része volt." (Eszter)

Mindenkinek az életét, sorsát alapvetően határozzák meg a testvéréhez, testvéreihez való kötődései, illetve a testvér hiánya. Az emberek önmaguk identitásának meghatározásakor gyakrabban alapoznak a testvérükhöz való viszonyukra, mint a szülővel való azonosulásra vagy ellenazonosulásra. Ebből indul ki a Tesvérképek projekt, melynek kapcsán testvértörténeteket gyűjtünk és felolvasókat állítunk össze belőle. Az első alkalommal nők történeteit adjuk közre a március 1-ig beérkezett szövegekből. Egykék, fiútestvérek, vagy lánytestvérek között felnőtt nők szemével nézünk rá a mai magyar családi viszonyokra, a kapcsolatainkra, gyerekeinkre.
A történeteket folyamatosan várjuk a kiírás szerint:
lathataroncsoport.hu/testverkepek/

A projekt vezetője, az est szerkesztője és dramaturgja:
Artner Szilvia
A felolvasó színészek:
Feuer Yvette, a Láthatáron Csoport alapítója és Háda Fruzsina, szabadúszó színész (Láthatáron Csoport, TÁP, Titkos Társulat etc.)
Zongorán játszik és énekel: Kovács Linda

Az est során lehetőség nyílik arra is, hogy bárki felolvassa a magával hozott történetét, ha az előadás előtt legalább 15 perccel érkezik és jelzi ezt a szervezők felé.

A belépés ingyenes! Az előadás után a mulatság ajánlott.
... BővebbenKevesebbet

53 érdeklődik  ·  21 ott lesz
A zsidó betérésről TABUK nélkül - Talmud NOW

A zsidó betérésről TABUK nélkül - Talmud NOW

jan 29, 6:30du. - jan 29, 8:30du.

Magvető CaféDohány u. 13Budapest,1074 Térkép

*Scroll down for English

A Talmud NOW következő programja arról szól, ki a zsidó, kinek, hogyan és miért kell zsidóvá válnia, és utána, ha megtörtént, ki kit ismer majd el “igazán” zsidónak. Avagy mindent a betérésről.

Köztudott, hogy a zsidóság anyai ágon öröklődik. De vajon ez mindig így volt? Arra keressük a választ, mi történik, ha úgy döntesz, zsidó akarsz lenni. Tényleg elküld háromszor a rabbi? Ha az apukád zsidó, akkor is be kell térned? Pont ugyanúgy, mintha nem lennének zsidó felmenőid? Akkor is, ha eleve zsidónak érzed Magad? Miért? És egyáltalán, mi vehet rá valakit, hogy zsidó akarjon lenni? Hogyan zajlik az ilyesmi a világban, hány betérés, hány zsidó irányzat között választhatsz itthon és külföldön.
Szóval: zsidó-e vagy?

Meghívott vendégeink:
● KÁNTOR ANITA rabbihallgató,
● DARVAS ISTVÁN rabbi és
● DOMÁN SIJE, a Lativ Kolel oktatási programigazgatója

•● Belépő ●•

Elővételben on-line: 700 HUF - talmud.hu/jegy
Helyszínen: 1000 HUF (a fennmaradó férőhelyek függvényében, vagy foglalj előre a hello@talmudnow.com címen.)
Támogatói jegy on-line: 1500 HUF - talmud.hu/jegy
Diákigazolvánnyal ingyenes, de regisztráció ajánlott, mert a férőhelyek száma korlátozott: hello@talmudnow.com

•● Partnerek ●•

Mozaik Zsidó Közösségi HUB,
Limmud Magyarország Alapítvány

•● Támogató ●•

Keller Foundation

•● Talmud NOW ●•

A Talmud NOW rendszeres beszélgetésein mindannyiunkat érintő kérdésekről esik szó. Előadóink számos területről érkeznek.

A “Talmud nem csak Nőknek/Talmud Not Only for Women” (Talmud NOW) előadássorozat azzal a céllal indult útjára 2014. decemberében, hogy közelebb hozza az ősi zsidó szövegeket a felgyorsult rohanó világunkhoz, és vendégelőadóink iránymutatásával bárkinek lehetősége nyíljon elmélyülni egy-egy olyan témában, ami nagyon is aktuális napjainkban, de már bölcseinket is foglalkoztatta.

***
To be a Jew…
Is a matter of birth or decision?
Conversion without taboos.

The next session of Talmud NOW will address the questions: Who is a Jew? How and why does someone become a Jew? Who will be recognized as a “real” Jew and by whom? That is, all what you wanted to know about conversion.

It is well known that Judaism is passed down by the mother. But was it so always? What happens when you want to become Jewish? Will the rabbi turn you away three times? Do you still have to convert is your father is Jewish? Is it the same procedure as if you wouldn’t have any Jewish ancestors? Even if you consider yourself a Jew? What would make someone want to become a Jew? What is the conversion process like and how many kinds are there? How many options are there to choose from in Hungary and in the wold?

Our invited guests:
- Anita Kántor, rabbinical student
- István Darvas, rabbi
- Sije Domán, director of education at Lativ Kolel

Tickets purchased in advance: 700 HUF
On the spot: 1000 HUF
Sponsor tickets: 1500 HUF
Free for student but registration is required as the seating capacity is limited.
(The event is held in Hungarian.)

Partners: Mozaik Jewish Community HUB, Limmud Hungary Foundation
Sponsor: Keller Foundation
... BővebbenKevesebbet

151 érdeklődik  ·  19 ott lesz
Megújított szövetség // Refreshed alliance

Megújított szövetség // Refreshed alliance

jan 24, 7:00du. - jan 24, 9:00du.

Magvető CaféDohány u. 13Budapest,1074 Térkép

Meghívott külföldi vendégeink mindannyian olyan jelentős civil szervezetekben dolgoznak, ahol egyre többször kell ügyfeleiken kívül saját magukat is megvédeniük a hazájukban uralkodó illiberális rezsimekkel szemben. 6 szervezet képviselői beszélgetnek a közönséggel és egymással arról, mik a lehetőségei és mik a feladatai Lengyelországban, Magyarországon és Oroszországban a jogvédőknek.

Résztvevők:

Pardavi Márta, Magyar Helsinki Bizottság, www.helsinki.hu/
Olga Sadovskaya, Committee Against Torture, www.pytkam.net/
Anna Sevortian, EU-Russia Civil Society Forum, eu-russia-csf.org/
Elena Shakova, Citizens Watch, www.citwatch.org/en/
Małgorzata Szuleka, Helsinki Foundation for Human Rights, www.hfhr.pl/en/
Natalia Taubina, Public Verdict Foundation, publicverdict.org/

A beszélgetés angolul zajlik, tolmácsolást biztosítunk.
Az esemény ingyenes, kérjük viszont, hogy az alábbi linken MINDENKÉPPEN REGISZTRÁLD MAGAD: bit.ly/helsinki0124

---

Our guests invited to this event all work at well known civil society organisations. Besides helping their clients, there is an increasing need to defend their organisations against the illiberal regimes of their country. Representatives from 6 NGOs discuss the possibilities and the duties of human rights defenders in Hungary, Poland, and Russia.

Participants:

Márta Pardavi, Hungarian Helsinki Committee, www.helsinki.hu/en
Olga Sadovskaya, Committee Against Torture, www.pytkam.net/
Anna Sevortian, EU-Russia Civil Society Forum, eu-russia-csf.org/
Elena Shakova, Citizens Watch, www.citwatch.org/en/
Małgorzata Szuleka, Helsinki Foundation for Human Rights, www.hfhr.pl/en/
Natalia Taubina, Public Verdict Foundation, publicverdict.org/

The discussion will be held in English with Hungarian interpretation.


Please register at: bit.ly/helsinki0124
... BővebbenKevesebbet

277 érdeklődik  ·  48 ott lesz
Mi változott a Nyugattól a kortársig? - Írók, költők, slammerek

Mi változott a Nyugattól a kortársig? - Írók, költők, slammerek

dec 4, 7:30du. - dec 4, 9:30du.

Magvető CaféDohány u. 13Budapest,1074 Térkép

****HELYSZÍN- ÉS IDŐPONTVÁLTOZÁS!****
Hogyan változott meg az irodalom megítélése az elmúlt 100 évben?
Mikor lett újra “szexi” az irodalom? Vagy mindig is az volt?
Miért van ekkora sikere a POKET-nek, a Red Bull Pilvakernek és a slam poetrynek?
Mennyire elavultak ma a kötelező olvasmányok?
Milyenek ma az irodalmi körök a nyugatosokéhoz képest?
Hogyan viszonyul az idősebb generáció a kortárshoz?

Ezekről a kérdésekről beszélgetünk felnőtteknek szóló rendhagyó irodalomóránkon meghívott beszélgetőpartnereinkkel:
Nyáry Krisztián író
Kemény Zsófi író-slammer
Roland SZabó magyar- és történelemszakos tanár

A kerekasztal-beszélgetést Cinti Krajnyik, a Funzine - See you there főszerkesztője moderálja.

KAPUNYITÁS: 19:00
A BESZÉLGETÉS KEZDETE: 19:30
A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

JEGYÁR: 2200 Ft (normál jegy)
1500 Ft (diákjegy) - Diákigazolvány bemutatása kötelező!
JEGYVÁSÁRLÁS: tixa.hu/funzinetalks11

Várunk titeket a Funzine TALKS csoportunkban is!
Ha bármi kérdésetek lenne, bátran keressetek minket az eloadas@funzine.hu címen!

Az eseményen kép- és videofelvétel készül. A jegyvásárlással mindenki hozzájárul annak elkészítéséhez.
... BővebbenKevesebbet

2237 érdeklődik  ·  117 ott lesz
A kutya életbe, avagy Az ágy közös, a párna munkacímű színdarab

A kutya életbe, avagy Az ágy közös, a párna munkacímű színdarab

okt 1, 7:30du. - okt 1, 9:00du.

Magvető CaféDohány u. 13Budapest,1074 Térkép

A kutya életbe
avagy
Az ágy közös, a párna... munkacímű színdarab

Ez a kétszereplős párkapcsolati vérkép nyolc jelenetben mutatja be két fiatal közös életének kezdetét, kapcsolatuk alakulását, felmerülő nehézségeiket. Szereplőinkkel és élethelyzetükkel könnyű azonosulnia bárkinek, aki már valaha szembesült a kapcsolatokat meghatározó és azokat fenntartó döntés- és kompromisszum helyzetekkel, a lemondással és a felelősségvállalással.
„Ez a téma mindenképpen univerzális, mindenki számára a saját életére átültethető. Az előadás két ember együttélésének működési mechanizmusait, egy kapcsolat természetrajzát mutatja be.” (Horváth János Antal)

A színészek improvizációi alapján írta: Horváth János Antal

Szereplők: Réti Adrienn, Baki Dániel

Súgó: Edvi-Velty Kriszta
Rendezőasszisztens: Delezsnyák Lilla, Tóth Hajnalka
Zenei tanácsadás: Zságer-Varga Ákos
Mozgás: Horkay Barnabás
Jelmez: Tóth Hajnalka, Szabó Márton István

Rendező: Horváth János Antal
... BővebbenKevesebbet

725 érdeklődik  ·  61 ott lesz
Hajdu Szabolcs: Ernelláék Farkaséknál

Hajdu Szabolcs: Ernelláék Farkaséknál

szept 28, 7:00du. - szept 28, 8:30du.

Magvető CaféDohány u. 13Budapest,1074 Térkép

a Látókép Ensemble produkciója
Hajdu Szabolcs gondolatai az előadásról:
"Megpróbálunk magunkról beszélni. A vágyainkról, a kételyeinkről, a szorongásainkról. A hétköznapjainkról, a családról, a gyerekekről, a szüleinkről. Talán ha magunkról beszélünk, sok mindenki másról is beszélünk. Nem vagyunk különlegesek. A problémáink hasonlóak. A dolgok itt vannak körülöttünk csak meg kell ragadni őket, és elmesélni valahogy. Filmen vagy levélben, buszmegállóban vagy telefonon mindegy. Most színházban. Hagyjuk a formaságokat, csak beszéljünk, mondjuk el, amíg tudjuk, amíg lehet. Adjunk hírt egymásnak, egymásról." Ernella, Albert és 10 éves kislányuk, Laura egy évvel ezelőtt a jobb megélhetés reményében elhagyják az országot, de Skóciában nem boldogulnak, ezért hazajönnek. Az éjszaka közepén beállítanak Ernella nővéréhez, Eszterhez. Eszter férjével, Farkassal és 5 éves kisfiúkkal, Brúnóval jobb egzisztenciális körülmények között élnek Ernelláékkal szemben, akik komoly anyagi problémákkal küzdenek. A két család között soha nem volt igazi összhang. Ezt csak Eszterék érzik, Ernelláék szeretnek Eszteréknél lenni, pedig semmiben sem értenek egyet. A kérdés, hogy a két család hogyan és meddig tudja elviselni egymást Eszterék albérletében.
Szereplők: Eszter - Török-Illyés Orsolya
Ernella – Bata Éva
Farkas - Hajdu Szabolcs
Albert - Szabó Domokos
Laura – Tóth Orsi
Brúnó - Gelányi Imre
Rendező: Hajdu Szabolcs
Fény-, Hangtechnika: Dohi Gabriella/Eszter Dániel
Produkciós vezető: Eszes Fruzsina
Fotó: Szilágyi Lenke

Jegyár: 3490 Ft
... BővebbenKevesebbet

482 érdeklődik  ·  36 ott lesz
Elfriede Jelinek: Téli utazás

Elfriede Jelinek: Téli utazás

szept 27, 7:30du. - szept 27, 9:00du.

Magvető CaféDohány u. 13Budapest,1074 Térkép

TÉLI UTAZÁS
Részletek Elfriede Jelinek színművéből
Idegenek vagyunk az időben, és az idő is idegen bennünk. Ez az idegenség az identitásunk. Ettől látunk. Ettől látjuk, hogy nincs célunk. Céltalan közegben mozgunk, tévúton. A többi: eszmék és erőszak, vékony jégen.
Elfriede Jelinek önironikus, zenei szövegkompozíciói Schubert dalciklusának ihletésére.
Fordította, felolvassa: Halasi Zoltán
Zene: Szőke Szabolcs
Jegyár: 2000 Ft
... BővebbenKevesebbet

263 érdeklődik  ·  19 ott lesz
Boggie @Magvető Café Szobakoncert, vendég: Szurdi PANNI

Boggie @Magvető Café Szobakoncert, vendég: Szurdi PANNI

szept 19, 7:00du. - szept 19, 9:30du.

Magvető CaféDohány u. 13Budapest,1074 Térkép

IIIIII Boggie - Szobakoncert IIIIII

Boggie "Szobakoncert" minden hónap harmadik szerdáján a Magvető Caféban! Az énekesnő zenekarával minden hónapban betekintést enged izgalmas zenei világába. Saját dalai, különleges dallamai egy igazán egyedi dalszerzővé teszik őt. Az estek speciális különlegessége pedig, hogy Boggie az alkalmakra megzenésít egy kortárs verset. Az est következő vendége Szurdi Panni lesz:-)
Boggie személyiségéhez úgy kerülhetünk igazán közel, ha személyesen látjuk, halljuk őt. Keresve sem találnánk jobb alkalmat erre, mint itt, a Magvető Caféban.
... BővebbenKevesebbet

110 érdeklődik  ·  13 ott lesz
Talmud NOW: a zsidó-keresztény hagyományok kölcsönhatása

Talmud NOW: a zsidó-keresztény hagyományok kölcsönhatása

aug 29, 6:00du. - aug 29, 7:30du.

Magvető CaféDohány u. 13Budapest,1074 Térkép

Egyenlőtlen Együttélés: a zsidó-keresztény hagyományok kölcsönhatása
*Sroll down for English

A Talmud NOW rendszeres beszélgetésein mindannyiunkat érintő kérdésekről esik szó. Előadóink számos területről érkeznek. Következő vendégünk Balázs Gábor eszmetörténész.

A "zsidó-keresztény együttélés" a 21. század politikai korrektséghez szokott kultúrája számára szinte magától értetődik. Ez az előadás korábbi időszakokba kalauzol bennünket, amikor koránt sem volt evidens, hogy zsidók és keresztények számára “Együtt lenni egyszerűen jó!”. Ugyanakkor azt is megtudhatjuk, hogy a két kultúra kölcsönhatása - például a vallási ünnepekkel kapcsolatban - sokkal elevenebb és virágzóbb volt az ókorban és a középkorban is, mintsem azt talán gondolnánk. A zsidóság és a kereszténység közös múltjának a kulturális párbeszéd szinte minden történelmi korban szerves része volt.

A “Talmud nem csak Nőknek/Talmud not only for Women” (Talmud NOW) előadássorozat azzal a céllal indult útjára 2014. decemberében, hogy közelebb hozza az ősi zsidó szövegeket a felgyorsult rohanó világunkhoz, és vendégelőadóink iránymutatásával bárkinek lehetősége nyíljon elmélyülni egy-egy olyan témában, ami nagyon is aktuális napjainkban, de már bölcseinket is foglalkoztatta.

Partnerek:
Mozaik Zsidó Közösségi Hub
Zsidó Kulturális Fesztivál
Limmud Magyarország

INGYENES PROGRAM

*Unequal Coexistence: The interrelationship of the Jewish-Christian Traditions.

The "Jewish-Christian coexistence" is self-evident to the 21st century's politically correct culture. This lecture takes us back to earlier eras, to times when it was by no means self explanatory that coexistence could be a good thing for Jews and Christians. At the same time, we will also learn that the interrelationship between the two cultures, for example, when it came to religious holidays, was a lot more vivid and flourishing in the antiquity and middle ages than one would think. Cultural dialogue of the common past were a part of each era for both Judaism and Christianity.

The lecture will be held in Hungarian.
Our partners: Mozaik HUB, Jewish Cultural Festival, Limmud Hungary Foundation

•● A FESZTIVÁL ●•

Büszkén és örömmel ajánljuk figyelmükbe az immár huszonegyedik alkalommal megrendezésre kerülő Zsidó Kulturális Fesztivál rendezvényeit. Örömmel azért, mert ez a fesztivál nem csak egy rendezvénysorozat, hanem ünnep is, amely lehetőséget ad számunkra a sokszínű és páratlanul gazdag magyar zsidó – zsidó magyar kultúra megismertetésére, népszerűsítésére. Büszkeségre pedig az ad okot, hogy ez a művészet – amely a zsidó hagyomány gyökereinek évezredekben mérhető múltjából táplálkozik – a 21. században is szemünk láttára növeszt újabb és újabb hajtásokat.

A Zsidó Kulturális Fesztivált a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH), a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) és a Broadway Event Közhasznú Nonprofit Kft. szervezi. Találkozzunk minél többen, mert ne feledjék: együtt az igazi!

•● JEGYEK KAPHATÓK ●•
Jegyek kaphatók a Broadway jegyirodákban, a www.broadway.hu és a www.jegy.hu oldalon, valamint a Belvárosi Színház jegyirodájában.
... BővebbenKevesebbet

315 érdeklődik  ·  28 ott lesz
További események