Közvetlenül

Közvetlenül

ápr 29, 17:00 - ápr 29, 19:00

Magvető Café
Dohány u. 13
Budapest,  1074 Térkép

A Városért Egyesület április végén kerekasztal-beszélgetést rendez „Közvetlenül” címmel.

A számítógépes és mobiltelefonos alkalmazások ma már egyre inkább biztosítani tudják, vagy tudnák, hogy a különböző szintű döntések előkészítésébe, illetve meghozatalába az érintettek online módon, közvetlenül beleszóljanak. Gondolhatunk itt egyaránt helyi ügyekre, például egy adott kerület forgalmi rendjének megváltoztatása, vagy akár országos jelentőségű témákra, pl. egy előválasztás lebonyolítására.

Utópia mindez?

Mennyire lehetnek hatékonyak ezek a megoldások? Milyen ügyek azok, amelyekben érdemes és lehet így dönteni? Vannak-e korlátai az online közvetlen demokráciának? Akarják-e egyáltalán a polgárok, hogy folyamatosan döntésekben kelljen részt venniük? Lehet-e bízni az ilyen rendszerek biztonságosságában? Hogyan változna így meg a a képviseleti demokrácia?

Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat rendezvényünkön!

Résztvevők:
• Erdélyi Zsolt, erdélyizsolt, Superman
• Garai Dóra, az Élhető Erzsébetváros Facebook-csoport szóvivője
• Le Marietta, a jarokelo.hu alapító ügyvivője
• Z. Karvalics László, egyetemi docens, ELTE Szociológia Doktori Iskola

A beszélgetést
• Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés tagja, az Egyesület elnöke vezeti.

Szeretettel hívjuk az érdeklődőket az eseményre, és az azt követő kötetlen eszmecserére, amelyen szívesen látjuk a megjelenteket egy pohár limonádéra vagy fröccsre.

Kérjük, az alábbi linken regisztráljon az eseményre:
tiny.cc/jp3g5y
... BővebbenKevesebbet

50 érdeklődik  ·  32 ott lesz
A kutya életbe, avagy Az ágy közös, a párna munkacímű színdarab

A kutya életbe, avagy Az ágy közös, a párna munkacímű színdarab

ápr 30, 19:00 - ápr 30, 20:30

Magvető Café
Dohány u. 13
Budapest,  1074 Térkép

A kutya életbe
avagy
Az ágy közös, a párna... munkacímű színdarab

Ez a kétszereplős párkapcsolati vérkép nyolc jelenetben mutatja be két fiatal közös életének kezdetét, kapcsolatuk alakulását, felmerülő nehézségeiket. Szereplőinkkel és élethelyzetükkel könnyű azonosulnia bárkinek, aki már valaha szembesült a kapcsolatokat meghatározó és azokat fenntartó döntés- és kompromisszum helyzetekkel, a lemondással és a felelősségvállalással.
„Ez a téma mindenképpen univerzális, mindenki számára a saját életére átültethető. Az előadás két ember együttélésének működési mechanizmusait, egy kapcsolat természetrajzát mutatja be.” (Horváth János Antal)

A színészek improvizációi alapján írta: Horváth János Antal

Szereplők: Réti Adrienn, Baki Dániel

Súgó: Edvi-Velty Kriszta
Rendezőasszisztens: Delezsnyák Lilla, Tóth Hajnalka
Zenei tanácsadás: Zságer-Varga Ákos
Mozgás: Horkay Barnabás
Jelmez: Tóth Hajnalka, Szabó Márton István

Rendező: Horváth János Antal
... BővebbenKevesebbet

137 érdeklődik  ·  11 ott lesz
A Báró hazatért - portré és költői dokumentumfilm

A Báró hazatért - portré és költői dokumentumfilm

máj 4, 19:00 - máj 4, 21:00

Magvető Café
Dohány u. 13
Budapest,  1074 Térkép

Filmünk egyszerre portré, és költői dokumentumfilm egy mindig új utakat kereső alkotóról, aki hosszúmondataival új távlatokat nyitott az irodalomban. Krasznahorkai László korunk egyik legismertebb magyar írója, akinek világa apokaliptikus, karneválian gazdag, melankolikus, de ironikus is egyben. Pályája és élete folyamatos utazás, melyben olyan kérdésekre keresi a választ, mint: mi a hatalom és az alávetettség, az ismétlés és az időtlenség, a hagyomány és a válság?
Célunk, hogy motívumai révén megvizsgáljuk, hogyan kapcsolódik össze művészete és valós élete. A gyerekkor helyei, figurái miképpen válnak regények- és filmek részévé, és hogyan kerül be a Krasznahorkai-univerzumba az Akropolisz, Raffaello festménye, egy buddhista szentély, vagy egy svájci múzeum. Utóbbira példa, hogy a folyamat fordítva is működik: a Háború és háború hőse elindul egy bizonyos schaffhauseni múzeumba, hogy találkozzon egy szoborral. A szobor végül, a regény után, valóban elkészült. A fikció a valósággal körbeért.
A kezdet Gyula és környéke, múltjával és szociális konfliktusaival. Innen inspirálódtak korai művei, a Sátántangó és Az ellenállás melankóliája, melyek egy magyar témán keresztül fogalmaznak meg civilizációs alapproblémákat. Az író később bejárta az egész világot Ázsiától Amerikáig, és ezt művei is tükrözték. Prózája igazi világtérkép: a gyulai utcán induló mondat nem ér véget soha, Berlinben folytatódik, hogy aztán New York forgatagában vagy Kyoto bambuszcsendjében találjuk magunkat.
Filmünk a vizualitáson keresztül érzékelteti Krasznahorkai világainak rétegeltségét. Többfajta stílust vegyítünk annak megfelelően, hogy éppen hol tartunk az utazásban fikció és valóság között. A klasszikus beszélőfejes dokumentumfilm vizualitásától kezdve, a hosszúmondatok logikáját követő több perces sniteken át, egészen a költői dokumentumfilmekre jellemző szabad asszociációkig terjed majd formakeresésünk.
A múlt megidézésére invitáljuk az írót régen látott helyszíneinek és szereplőinek felkutatásával. Majd mindennapjainak megismerésével betekintést nyerhetünk műhelytitkaiba és hitvallásába, és megismerjük művei világát is színházi előadások, filmek, felolvasó estek, kiállításmegnyitók segítségével.
Egy interjúban arról beszélt, hogy szerinte mindenki egy mondatot keres; egy életen át. Ezt az egyre bővülő hosszúmondatot szeretnénk egyfajta szellemi portréfilm fahrtjával végigpásztázni, hogy rávilágítsunk, a néző is csak egy mondatot keres, ahogy mi magunk is, szakadatlanul. Mindenki a saját mondatát.
... BővebbenKevesebbet

21 érdeklődik  ·  6 ott lesz
Freud24 Budapest - Boldog születésnapot, Sigmund Freud!

Freud24 Budapest - Boldog születésnapot, Sigmund Freud!

máj 6, 18:00 - máj 6, 20:00

Magvető Café
Dohány u. 13
Budapest,  1074 Térkép

FREUD24 Budapest - Boldog születésnapot, Sigmund Freud!

A Magvető Café, a Magyar Pszichoanalitikus Egyesület és a Free Association által szervezett program keretében Sigmund Freud áttétellel foglalkozó tanulmányaiból készült összeállítás hangzik el. A témáról Bokor László kiképző pszichoanalitikussal beszélget Lőrik Dóra pszichoanalitikus jelölt, az esemény nemzetközi szervezőbizottságának tagja.

Szeretettel meghívjuk a Magvető Café, a Magyar Pszichoanalitikus Egyesület és a Free Association által szervezett FREUD24 című rendezvényünkre.
2019. május 6-án világszerte Sigmund Freud műveiből kiválasztott részletek felolvasásával ünnepeljük születésének évfordulóját. A budapesti FREUD24 program keretében Freud áttétellel foglalkozó tanulmányaiból készült összeállítás, amely Keresztes János színész www.facebook.com/KeresztesJanosOfficial előadásában lesz hallható.
Az áttétel fogalma, és a jelenség, amelyet leír, egyszerűen összefoglalható: a jelent a múlt élményeinek hatása alatt éljük át. Ennek mélyebb megértése azonban az ember életének számos területén világít rá olyan jelenségekre, amelyek egyébként érthetetlennek tűnnek. Miért lehet, hogy ugyanazt az embert egyikünk kedvesen gondoskodónak, másikunk elviselhetetlenül kontrollálónak látja? Vagy a másikat egyikünk kissé hűvösnek, távolságtartónak míg a másikunk félelmetesnek? És mindezekkel párhuzamosan önmagunkat értéktelennek, vagy elismertnek? Az áttétel fogalmának ismeretében megérthetjük, hogyan határozza meg közeli hozzátartozóinkkal való kapcsolatunkat és felszínes ismerőseinkhez való viszonyunkat az a légkör, amelyben felnövekedtünk.
A felolvasást követően diszkusszió segíti az áttétel jelenségének mélyebb megértését, és hétköznapjainkban játszott széleskörű szerepének felismerését. A diszkusszió során lehetőséget nyújtunk a közönség aktív részvételére. A felkért hozzászóló-beszélgetőpartner Bokor László, kiképző pszichoanalitikus, a moderátor Lőrik Dóra, pszichoanalitikus jelölt, a nemzetközi szervezőbizottság tagja.

A programhoz eddig húsz ország, köztük Portugália, Grúzia, Peru, India, Spanyolország, Franciaország, Mexikó, Chile, Törökország, USA, Lengyelország, Brazília, Oroszország és mások csatlakoztak.

Folyamatosan frissülő információk a Magvető Café (cafe.magveto.hu/) és a Magyar Pszichoanalitikus Egyesület Programajánló Facebook oldalán (www.facebook.com/mpeprogramajanlo/) olvashatóak.

A rendezvényről mint nemzetközi eseményről a Free Association honlapján található további információ: www.freeassociation.pt/freud24

Az eseményt élőben streameljük a FREUD24 Facebook oldalon www.facebook.com/FreudTwentyFour. A különböző helyszíneken történő felolvasásokról videoanyag készül, amely utólag is elérhető lesz.

A belépés díjtalan.

A férőhelyek száma korlátozott, belépés a szabad helyek függvényében lehetséges. Köszönjük a megértést!

Kapunyitás: 17.30
... BővebbenKevesebbet

344 érdeklődik  ·  27 ott lesz
Színházi nemzedékváltás? (Revizor OFFline)

Színházi nemzedékváltás? (Revizor OFFline)

máj 7, 19:00 - máj 7, 21:00

Magvető Café
Dohány u. 13
Budapest,  1074 Térkép

Van-e természetes nemzedékváltás a színházak élén? És a színházi egyetemen? És a főrendezői-rendezői székben?
Ezeket a kérdéseket is fölteszik a Színházzal közösen rendezett Revizor OFFline-est moderátorai: Csáki Judit és Tompa Andrea.
Beszélgetők: Ascher Tamás (a Katona József Színház főrendezője, a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára), Kovács D. Dániel (rendező)
A belépés ingyenes.

239 érdeklődik  ·  24 ott lesz
Gyerekfotók az interneten - mi a felelősségünk?

Gyerekfotók az interneten - mi a felelősségünk?

máj 9, 18:00 - máj 9, 19:30

Magvető Café
Dohány u. 13
Budapest,  1074 Térkép

Az UNICEF Magyarország és a Magvető Café közös sorozata olyan, a fejlődő világ gyermekeit sújtó problémákra igyekszik felhívni a figyelmet, amikért a szervezet világszerte dolgozik. A következő esemény némileg rendhagyó: ezúttal egy olyan témáról beszélgetünk, ami a gyermekjogokon belül a részvétel jogára reflektál és leginkább a fejlett országokban van jelen.

Természetes, hogy a szülők büszkék a gyermekeikre és szívesen osztják meg büszkeségüket a közösségi oldalakon rokonokkal, barátokkal, olykor akár az egész világgal. De hol vannak a tartalomgyártás határai, meddig mehetünk el információbiztonság és a gyerek méltóságának megőrzése szempontjából? Hogyan bizonyosodhatunk meg arról, hogy nem okozunk kárt a gyerekünknek? Egyáltalán, miért olyan fontosak a lájkok?

Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológus és Kovács Anna Sára, az UNICEF Magyarország gyermekjogi szakértője beszélget Plankó Gergővel.

A korlátozott férőhely miatt az esemény regisztrációhoz kötött. A regisztráltakat a regisztráció során megadott email címen értesítjük.

forms.gle/f1S1rbjhM1pYhTVv5


A regisztrációval hozzájárul, hogy az UNICEF Magyarország tájékoztató leveleivel megkeresse. Adatai kezeléséről az adatkezelési nyilatkozatban talál felvilágosítást: unicef.hu/adatkezelesi-nyilatkozat/
... BővebbenKevesebbet

186 érdeklődik  ·  24 ott lesz
Elmúltnyolcév - a HANEM zenekar születésnapi koncertje

Elmúltnyolcév - a HANEM zenekar születésnapi koncertje

máj 10, 19:30 - máj 10, 21:30

Magvető Café
Dohány u. 13
Budapest,  1074 Térkép

A zenekar idén a Magvető Caféban ünnepel, tartsatok velünk!
Lesz pár meglepetés, például "Joga van tudni" fun fact-parádé Ágitól, és esetleg torta. 🙂

A zenekar tagjai: Bíró Kriszta, Murányi Márta, Nádori Lídia, Rick Zsófi, Sváb Ági
Hangszerek: zongora, tangóharmonika, hegedű, bőgő, gitár, furulya, ukulele, perkák, vájling, körömkefe, habverő

A HANEM zenekar 2011-ben alakult. Zenéjük a sokszínű városi folklórból merít, a tagok kedve és ízlése szerint. Játszanak tangót, kuplét, sanzont, klezmert, magyar népzenét, klasszikusokat, kabarédalt, de nem idegen tőlük a 80-as évek undergroundja és az aktuális világslágerek világa sem. A dalokat a maguk képére formálva, saját hangszerelésben adják elő új, gyakran a közéletre rezonáló, bátor, szókimondó szövegekkel.
... BővebbenKevesebbet

316 érdeklődik  ·  51 ott lesz
Pink Grapefruit, avagy amit anyád nem mondott el apádnak

Pink Grapefruit, avagy amit anyád nem mondott el apádnak

máj 14, 19:30 - máj 14, 20:30

Magvető Café
Dohány u. 13
Budapest,  1074 Térkép

Pink Grapefruit, avagy
amit anyád nem mondott el apádnak...
mert szégyellte, vagy mert egyszerűen nem is akarta elmondani. Nők mesélik el történeteiket, melyek akár a barátnőd, feleséged, a szomszédod vagy a te saját történeteid is lehetnének.
Az előadás abban erősít meg, hogy mindig őszintén kell beszélned a vágyaidról, az álmaidról, az örömeidről és a fájdalmaidról, a titkaidról, egyszóval az életedről.
Az előadás szövege E. Ensler: A vagina monológok című riportkönyve alapján készült.


Játsszák: Benkő Claudia, Dobra Mária, Iszak Dorottya, Somorjai Réka, Tarr Judit
Rendező: Felhőfi-Kiss László

Készült a Nemzeti Kulturális Alap, az Utolsó Vonal Művészeti Alapítvány és a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával.

Az előadás megtekintését 16 éven felülieknek ajánljuk!
... BővebbenKevesebbet

50 érdeklődik  ·  5 ott lesz
Micheál MacLiammóir: The Importance of Being Oscar

Micheál MacLiammóir: The Importance of Being Oscar

máj 15, 19:00 - máj 15, 20:30

Magvető Café
Dohány u. 13
Budapest,  1074 Térkép

Angol nyelvű előadás!
Micheál MacLiammóir ír színész kétrészes monodrámája, mely Oscar Wilde különböző életeseményein, egyes írásain, valamint – a második részben – a De Profundis című, a readingi fegyházban írt megrendítő levélen alapul. A cím szellemes szójátéka a magyarul Bunburyként (eredetileg: Importance of Being Earnest) ismert darab címére utal („Fontos, hogy valakit Oscarnak hívjanak), mely szellemes hivatkozáson túl azt is jelzi, darabjában az író az életeseményeken túl elsősorban a jellegzetes wilde-i személyiséget, a műveiben szereplő önportrékat, mindenekelőtt pedig egy stílust (egy alkotói és egy életstílust) igyekszik megjeleníteni.
Micheál MacLiammóir a huszadik századi brit és ír színház és film jelentős (bár nálunk sajnos alig ismert) alakja volt, londoni születésű ír, aki színházi munkásságán túl komoly írói életművet is magáénak mondhat, számos, díjjal elismert könyvet és darabot írt. Oscar Wilde-ról szóló darabját Dublinban, majd a Broadway-n is játszották, s játsszák azóta is sikerrel az angolszász színpadokon, legutóbbi felújítása a londoni West Enden volt, 1998-ban.
A darab, amellett, hogy igazi rátermettséggel és írói bravúrral idézi fel Wilde személyiségét, utánozhatatlan írás- és életművészetét, egy olyan felfedezésre váró alkotói sorsot és életmodellt ábrázol, amely különcségeiben és emberi drámájában egyszerre szórakoztató és megrendítő. Wilde – valaha magyar színpadokon is sokat játszott életműve – az utóbbi években kissé háttérbe szorult nálunk, a számos darabra ügyesen reflektáló alkotás ezt a hiányt is pótolhatja, az ír szerző igen sajátos, a drámatörténetben egyedülálló alakjára irányíthatja a figyelmet. Egy monodráma esetében igen fontos a megfelelő személyiségű színész megtalálása: Szirtes Balázs kiválóan érti és műveli azt a fajta eleganciát és stílusérzékeny játékot, mely valóban „wilde-i könnyedséggel” képes váltogatni műfajokat, egyszerre több réteget megmutatni, s elhitető erővel megjeleníteni a látszólagos könnyedség mögött rejtőző mély emberi drámát. Alkotó személyisége tökéletesen alkalmas Oscar Wilde – és egy különösen izgalmas darab – hiteles megformálására.
Jelen előadásunk értékét növelheti, hogy a darab először jelenik meg magyar színpadon, szándékunk szerint mindenképpen új színt, valóban színházi újdonságot kínálva az évad nézőinek, és mint angol nyelvű előadás is hiánypótló az aktuális budapesti színházi kínálatban.

"I told you my secret years ago: that I had put my genius into my life, my talent only into my writing. My life is my masterpiece." /Oscar Wilde/
An evening in the company of Oscar Wilde. For the first time on the Hungarian stage, an English Language production by the Irish Writer, Director and Actor, Micheal­ macLiamm6ir, who brings to life the Genius perfectly in this one-man show.The play was widely successful and is a must for anyone wanting to know more about Oscar Wilde's life and through his success and downfall, you will hear snippets from his most famous works. The Portrait of Dorian Gray, An Ideal Husband, The Importance of Being Earnest, De Profundis, The Ballad of Reading Gaol, poems, letters and, of course his famous quotations. Our actor is Balazs Szirtes who attained his degree in 1998 at the University of Drama and Film, Budapest, in Acting. In 2008 he spent one year living in Dublin, Ireland, the birthplace of Oscar Wilde. And who at present is acting in many different theatre productions in Budapest while working on this piece with Katalin Kővary, the Jaszai Mari Award Winning Director.
... BővebbenKevesebbet

25 érdeklődik  ·  3 ott lesz
Vylyan Estek IV. / Parti Nagy Lajos és a Villányi Pinot Noir

Vylyan Estek IV. / Parti Nagy Lajos és a Villányi Pinot Noir

máj 16, 19:00 - máj 16, 21:00

Magvető Café
Dohány u. 13
Budapest,  1074 Térkép

Rövidesen negyedik epizódjához érkezik pincészetünk különleges estjeinek sorozata, ahol a prémium boraink címkéin szereplő idézetek íróival és költőivel beszélgetünk egy remek vörösbor társaságában.

Ezen az estén Parti Nagy Lajos író, költővel, Debreczeni Mónika, a Vylyan Pincészet birtokigazgatója és Juhász Anna irodalmár beszélget, miközben bátorságot gyűjtenek az őszinte beszédhez egy-egy korty finom vörösborból. Méghozzá a közönséggel együtt, hiszen ezen a rendhagyó irodalmi beszélgetésen a nézők maguk is megkóstolhatják az est egyik főszereplőjét, a Pinot Noir-t.

Az est során Parti Nagy Lajos: Bormese című, a Villányi Pinot Noir nyomán született verse Rába Roland színművész előadásában hangzik el.

„Irgundum-burgundum, érzékeny, rubintos dög, így nevezgette a háta mögött a Pinot Noirt, ha csak a közelibe fért, de nem mer amaz dög vót, hanem mer emez szerelmes…”

Időpont:
2019. május 16. csütörtök 19:00-21:00

Helyszín:
Magvető Café – 1074 Budapest, Dohány utca 13.

Jegytípusok:
Kóstoló: 1900 forint (részvétel az esten és egy pohár bor)
Borbarát: 5900 forint (részvétel az esten, egy pohár bor, valamint egy palack művészi címkés Vylyan Villányi Pinot Noir, amit kérésre a helyszínen dedikál Parti Nagy Lajos)

Jegyvásárlás:
Jegyek elérhetőek a Borból lett művészet honlapról (borbol-lett-muveszet.hu/esemenyek),
és a jegy.hu-n (www.jegy.hu/program/borbol-lett-muveszet-parti-nagy-lajos-es-a-villanyi-pinot-noir-102848 ).
... BővebbenKevesebbet

39 érdeklődik  ·  10 ott lesz
The Teach Boys: Széna Bence a Domboldalon / Magvető Café

The Teach Boys: Széna Bence a Domboldalon / Magvető Café

máj 21, 19:00 - máj 21, 21:00

Magvető Café
Dohány u. 13
Budapest,  1074 Térkép

Családias hangulatú kávéházi koncert zeneszóval, versekkel, történetekkel.

Az esten a megszokottnál visszafogottabb módon kerülnek előadásra a zenekar saját dalai. A helyszínhez alkalmazkodva nagyobb hangsúlyt kapnak a dalok szövegei, így hozva a résztvevőkhöz közelebb a benne szereplő helyeket, személyeket, képeket, és ezáltal a zenekart magát is.

▲ PROGRAM
19:00 The Teach Boys: Széna Bence a Domboldalon

▲ HELYSZÍN
Magvető Café (1074 Budapest, Dohány u. 13.)

▲ JEGYEK
Korlátozott számban, 2 000 Ft-os áron vásárolhatóak.

▲ THE TEACH BOYS
A 2012 elején alakult The Teach Boys formáció egy budapesti gimnázium öt férfi tanárának zenekara.
A közös gitározásokból, nőnapi meglepetés zenélésekből és tábortüzezésekből kinőtt formáció zenei stílusa nehezen behatárolható. A mandolinnal, szájharmonikával díszített alapvetően akusztikus hangzásvilágban megjelenik szintetizátor, illetve elektromos és basszusgitár is. Koncertjeiken saját dalaik mellett a mai magyar alternatív zenekarok ismertebb számait hallhatja, énekelheti közönségük.
A zenekar tagjainak a lendületet a közös zenélés öröme és a mindig kiváló közönségnek adott koncertek hangulata adja.
VASÁRNAPI ISKOLA című, három saját számot tartalmazó kislemezük 2014-ben, AZTÁN ÖTÉVES LETTEM... címre keresztelt nagylemezük pedig 2017-ben jelent meg.
... BővebbenKevesebbet

42 érdeklődik  ·  3 ott lesz
Sükösd Hunor Espiano - Zongoraestje

Sükösd Hunor Espiano - Zongoraestje

máj 24, 19:00 - máj 24, 21:00

Magvető Café
Dohány u. 13
Budapest,  1074 Térkép

A Csíkszeredai születésű, jelenleg Budapesten dolgozó fiatal zongorista 2013-ban tartotta első, nagy érdeklődést élvező, bemutatkozó koncertjét, amelyet több sikeres fellépés követett.
A játékában elmerülő hallgatóság előtt hangról hangra folyamatosan átalakuló képzeletbeli univerzum tárulhat fel, amiben a nagy klasszikusokért rajongók ugyanúgy otthonra találnak, mint azok, akik a brit rock illetve a neoklasszikus Yann Tiersen, Ludovico Einaudi vagy Ólafur Arnalds műveit tartják zenei-etalonnak. Talán az utolsóként említett előadó világa volt a legnagyobb inspiráció. Saját darabjai mellett, ezért az említett zeneszerzők művei is visszaköszönnek a koncertek során.
Zenei világa lebilincselően egyesíti a klasszikus szépségeket és az egyszerűen befogadható, ugyanakkor intelligens hallgatóságot feltételező könnyed témákat. Saját bevallása szerint céljának tekinti hogy az általa képviselt minimalista, a könnyű- és komolyzenét éppoly könnyedséggel harmonizáló zenei stílust minél több emberhez eljutathassa.
... BővebbenKevesebbet

65 érdeklődik  ·  11 ott lesz
A kutya életbe, avagy Az ágy közös, a párna munkacímű színdarab

A kutya életbe, avagy Az ágy közös, a párna munkacímű színdarab

máj 29, 19:00 - máj 29, 20:30

Magvető Café
Dohány u. 13
Budapest,  1074 Térkép

UTOLSÓ ELŐADÁS az évadban!

Ez a kétszereplős párkapcsolati vérkép nyolc jelenetben mutatja be két fiatal közös életének kezdetét, kapcsolatuk alakulását, felmerülő nehézségeiket. Szereplőinkkel és élethelyzetükkel könnyű azonosulnia bárkinek, aki már valaha szembesült a kapcsolatokat meghatározó és azokat fenntartó döntés- és kompromisszum helyzetekkel, a lemondással és a felelősségvállalással.
„Ez a téma mindenképpen univerzális, mindenki számára a saját életére átültethető. Az előadás két ember együttélésének működési mechanizmusait, egy kapcsolat természetrajzát mutatja be.” (Horváth János Antal)

A színészek improvizációi alapján írta: Horváth János Antal

Szereplők: Réti Adrienn, Baki Dániel

Súgó: Edvi-Velty Kriszta
Rendezőasszisztens: Delezsnyák Lilla, Tóth Hajnalka
Zenei tanácsadás: Zságer-Varga Ákos
Mozgás: Horkay Barnabás
Jelmez: Tóth Hajnalka, Szabó Márton István

Rendező: Horváth János Antal
... BővebbenKevesebbet

34 érdeklődik  ·  4 ott lesz
További események